Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

13 günde 12 kadın öldürüldü

Kadın hakları savunucularının önleyici

Kadın hakları savunucularının önleyici politikaların eksikliğini haykırdığı Türkiye’de son 13 günde 12 kadın öldürüldü .

Uzaklaştırma kararlarına rağmen kocaları ya da eski kocaları tarafından öldürülen bu kadınlardan bazıları, çocukları ya da anneleriyle birlikte yaşamdan uzaklaştırıldı.

Kadına yönelik şiddeti izleyen kadın hakları örgütü Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na göre, 31 Haziran’da kadın öldürüldü, şüpheli vakalarda 22 kadın ölü bulundu .

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatı Rukiye Leyla Süren, “Kadın cinayetlerinin çoğu, internet üzerinden kolayca satın alınabilen ateşli silahlarla işleniyor” dedi.

Bireysel silahlanma, yöneticilerin tutumu ve cezasız kalmanın bu cinayetleri körüklediğini söyleyen Süren, bunların bilinmesine rağmen kimsenin ilgi göstermediğini protesto ettiğini de sözlerine ekledi.

“Türkiye’de Mayıs’ta 36, ​​Haziran’da 31 kadın öldürüldü.”

Federasyon Başkanı Canan Güllü, ” Böyle bir süreçten geçerken bu kadınların hangi ilde öldüklerini, yaşlarını, medeni durumlarını, eğitim durumlarını, cinayet nedenlerini bilmiyoruz” dedi. Türk Kadın Dernekleri.

“Hükümet bu verileri açıklamıyor, cinayetlerin nedenlerini tespit edemiyoruz.”

Güllü, önlemeye yönelik politikalar uygulanmadığı takdirde daha çok kadın cinayetlerinin yaşanacağını da sözlerine ekledi.