Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kanada, Rusya’nın enerji sektörüne yeni yaptırımlar getirdi

Belgede, “14 Temmuz 2022’de

Belgede, “14 Temmuz 2022’de Kanada, Rusya’nın petrol, gaz, kimya ve imalat sanayilerine 2 imalat hizmetinin sağlanmasını yasaklamak için Özel Ekonomik Önlemler (Rusya) Düzenlemelerini daha da değiştirmiştir.” TASS’ın haberine göre sektör, listeye 8 yeni sektör ekledi.

Belgeye göre, Kanada vatandaşları ve şirketlerinin, fabrikasyon metal ürünlerin imalatıyla ilgili hizmetler de dahil olmak üzere Rus tarafına bir dizi hizmet sağlaması yasaklandı; motorlu taşıtlar, römorklar ve yarı römorklar; bilgisayar, elektronik ve optik ürünler; elektrikli ekipman ve diğer sektörler.

Rusya’nın Kanada Büyükelçiliği’ndeki Bakan Danışmanı Vladimir Proskuryakov, TASS’a yaptırımların ters etki yaptığını ve Kanada için de olumsuz etkiler yaratacağını söyledi.

Diplomat, “Bir başka yaptırım turunun daha tamamen temelsiz ve verimsiz olduğuna inanıyoruz. Defalarca uyardığımız gibi, tüm ekonomik yaptırımlar iki ucu keskin bir kılıçtır ve kesinlikle Kanada’ya bumerang etkisi yapacaktır.”

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly Cumartesi günü bu önlemleri açıkladı. Önlemler yürürlüğe girdiğinde, Kanadalı işletmelerin hedeflenen endüstriler ve hizmetlerle sözleşme yapmak için 60 günleri olacağını söyledi.