Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Opel, karar alma süreçlerinde Türkiye ile istişare ediyor

Alman otomotiv devi Opel

Alman otomotiv devi Opel CEO’su Florian Huettl, karar alma süreçlerinde Türkiye’ye danıştıklarını belirtti.

Huettl, Türkiye’yi otomobil üreticisinin üçüncü vatanı olarak nitelendirerek, Alman otomobil üreticisi Opel’in dünya çapında 60 ülkede faaliyet gösterdiğini de sözlerine ekledi.

“Türkiye’ye çok inanıyoruz. Almanya, İngiltere ve Türkiye karar alma süreçlerinde en önemli ülkeler” dedi.

Göreve başladıktan kısa bir süre sonra Türkiye’ye ilk seyahatini gerçekleştiren Huettl, ülkeyi vatanları olarak gördüklerini belirtti. Huettl, Türkiye’nin Opel’in ticari faaliyetlerinde önemli bir ülke olduğunu belirterek, Almanya ve İngiltere ile aynı seviyede olduğunu vurguladı. Huettl, Opel’in Türkiye ve dünyadaki performansını ve yapılacak yeni yatırımları da değerlendirdi.

“Evde olduğumuzu gördük. Bu yere tapıyor ve değer veriyoruz. Türkiye gelecekte nerede olmak istediğimize karar vermemizde bize yardımcı oluyor. Türkiye’yi sadece Opel otomobilleri için bir pazar olarak değil, aynı zamanda güçlü bir şekilde inandığımız markamızın ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Opel’in iş prosedürleri söz konusu olduğunda Türk müdürümüz Alpagut’a, Alman müdürümüze ve İngiliz müdürümüze danışıyoruz. Hepsi toplu olarak katkıda bulunur. Huettl, “Türkiye pazarına diğer ülkelerden daha fazla önem veriyoruz” dedi.

Ayrıca otomobil üretimini önemli ölçüde etkileyen hammadde, çip ve enflasyon krizlerine de değindi.

“Ekonomik kriz açıkça üretimi etkiledi. Son derece kısa aralıklarla çalışıyoruz. Örneğin, çok hızlı ara çözümleri belirlemeye çalışıyoruz. Yakın zamana kadar, genellikle çalışmalarımızı programa göre tamamlayabiliyorduk. Bugün enflasyonla mücadele, her şeyin maliyeti artmaya devam ettiği için büyük bir endişe kaynağı. Ancak, maliyetleri belirli şekillerde paylaşmalıyız. Ham kaynaklara olan bağımlılığımızı azaltabilmemiz gerekiyor. Çok zor zamanlardan geçiyoruz,” dedi Huettl.

Opel’in 30’u Avrupa’da olmak üzere 60 ülkede faaliyet gösterdiğini ve bu sayıyı artırmayı sabırsızlıkla beklediklerini vurguladı.

“Geçtiğimiz yıl Şili ve Latin Amerika’daki işimizi agresif bir şekilde başlattık. Yeni Zelanda’daki operasyonlarımız yakında başlayacak. Ayrıca Tayland’a özel araştırmalar da sunuyoruz. Huettl, “Yeni pazar fırsatları arıyoruz” dedi.