Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akar: Türkiye’de hububat ihracat koordinasyon merkezi kurulacak

Savunma Bakanı Hulusi Akar,

Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin Çarşamba günü dörtlü bir toplantıya ev sahipliği yapmasından kısa bir süre sonra, Daily Sabah’tan alıntı yapan Trend’in haberine göre, Ukrayna tahıl ihracatı için bir koordinasyon merkezinin Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’da kurulmasının beklendiğini söyledi .

Olumlu ve yapıcı bir şekilde gerçekleştirilen toplantının ardından, tüm tarafların temsilcileriyle bir koordinasyon merkezi kurulması, limanlarda hububat kontrollerinin ortak kontrolü ve transit yollarda gemilerin güvenliğinin sağlanması konusunda anlaşmaya varıldı.

Türkiye, Rusya ve Ukrayna’nın önümüzdeki hafta tekrar bir araya gelip anlaşma imzalayacaklarını kaydetti.

Toplantıyı küresel gıda krizini çözme yolunda önemli bir adım olarak öven Akar, dört tarafın tahıl koridoru ile ilgili tüm detayları tartıştığını söyledi.

“Bütün tarafların bu sorunu çözmek için istekli olduğunu görüyoruz” diyen Erdoğan, Türkiye’nin bölgesel ve küresel barışa katkıda bulunma ve insani felaketleri önleme sorumluluğunu üstlenmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Bu arada Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna’nın tahıl ihracatına ilişkin anlaşmayı selamlayarak, bunun küresel açlığı hafifletmek için “önemli ve önemli bir adım” olduğunu söyledi.