Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bitti sanılan kovid-19 tekrar patlak verdi

2020’den beri tüm dünyayı

2020’den beri tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgını, etkisini tamamen azalttığı söylenince yeniden canlanmaya başladı. Dünya genelinde vakaların azalması nedeniyle tedbirler kaldırılarak normal hayata dönüldü. Türkiye’de maske yasağının kalkmasıyla birlikte hayat Covid öncesi gibi yaşanmaya başladı. Ancak hem Türkiye’de hem de dünyada vaka sayıları yeniden tırmanmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Dr. David Nabarro, insanları virüse saygı duymaya çağırdı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yetkilisi Dr. David Nabarro, Covid salgınıyla ilgili yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Covid virüsünün sürekli geliştiğini ve bu gelişmeyle birlikte akıllı ve tehlikeli hale geldiği için vaka sayısının arttığını söyledi. Virüsün mutasyona uğrayarak daha akıllı hale geldiğinin altını çizen Dr. Nabarro, son zamanlarda vaka sayılarının bu kadar artmasının sebebinin virüsün değişmiş olması ve insanlık için çok daha akıllı olması olduğunu söyledi. Virüsün bağışıklık sistemini kırmayı başardığını ve bunun vakaları artırdığını belirtti.

“Sevmesek de önlem almak zorundayız”

DSÖ yetkilisi Nabarro, özellikle İngiltere’deki koronavirüs ölümlerinin 200.000’i aşması nedeniyle insanları “virüse saygı duymaya” çağırdı. Durumdan memnun olmasalar da önlem almaları gerektiğini ve virüsün sürekli değişip gelişebilme özelliğinin yayılmayı artırdığını ifade etti.

Maalesef koronavirüs salgını bitmiyor. Sürekli mutasyona uğrayan virüs, bazen etkisini azaltırken, bazen de pik yaparak ölümcül etkisini gösteriyor. Türkiye’de haftalık vaka sayısının artması nedeniyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşları hatırlatma dozları almaya yönlendirerek, 65 yaş üstü bireylerin kendi kişisel önlemlerini almalarının önemine vurgu yaptı.