Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alaçatı ve Datça’da yangın paniği! Müdahale ediliyor

Son günlerde ardı ardına
Son günlerde ardı ardına gelen yangın haberlerine bir yenisi daha eklendi. Datça ve Alaçatı’da çıkan yangınlar paniğe neden oldu. Kısa sürede yayılan yangınlar hala kontrol altına alınamadı. İlk olarak Muğla Datça’da çıkan yangının haberi son dakikalarda İzmir’in Alaçatı ilçesinden geldi.

Alaçatı’da Yangın

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı tatil beldesi Alaçatı’da baraja yakın bir maki tarlasında başlayan yangın kısa sürede büyüyerek büyük bir yangına dönüştü. Kutlu Aktaş Barajı yakınında çıkan yangının nedeni henüz belirlenemedi. Yangını gören vatandaşlar hemen itfaiye ekiplerine haber verdi ve ekipler kısa sürede yangın bölgesine sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları başlasa da yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Hava ve Kara Müdahalesi Devam Ediyor

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan 4 dozer, 15 sprinkler, 4 helikopter ve 2 uçakla yapılan müdahalelerde başarılı sonuçlar için çalışmalar devam etmesine rağmen yangın henüz söndürülemedi. Kısa sürede yayılan yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor.

Datça Yangın Söndürme

Bugün meydana gelen bir yangın haberi daha Datça’dan geldi. Muğla Datça’da ormanlık alanda çıkan yangın kısa sürede yerleşim birimlerine yaklaşmaya başladı. Vatandaşları korkutan yangın büyüyerek kontrol altına alınması zorlaştı.

Muğla’nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi’nde çıkan yangında çok sayıda yeşil alan kül oldu. Kara ve hava müdahalelerinin yoğun olarak devam ettiği Datça’da yangın henüz kontrol altına alınamadı. Kısa sürede büyüyen ve yayılan yangın yerleşim yerlerine ulaştı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, onaylı ve resmi sosyal medya hesabından yangının akıbetini açıkladı. Tiryaki, yaptığı paylaşımda;

Datça Mesudiye’de saat 12:21’de çıkan orman yangınına saat 12:35’te ilk müdahaleyi yaptık.
7 uçak, 14 helikopter, 75’i su deposu olmak üzere 96 iş makinesi ve 400 personel ile yangını söndürmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” ifadeleri kullandı.

Olay yerine gelen itfaiye aracının devrilmesi dikkat çekti. Her iki bölgede de çıkan yangınlarla ilgili detaylı bilgiler gelmeye devam ediyor. Gelen bilgiler haberin devamında bu sayfada paylaşılacaktır…