Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TİKA, Filipinler’de Dijital Öğrenmeyi Destekliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Filipinler Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile “Dijital Kütüphane (Starbooks) Programı” kapsamında işbirliği protokolü imzaladı.

Starbooks adlı Dijital Kütüphane programının 11. yıldönümü münasebetiyle Filipin Uluslararası Kongre Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Filipinler Bilim ve Teknoloji Bakanı Fortunato de la Pena; Bilim ve Teknoloji Bilgi Enstitüsü Müdürü Richard Burgos; ve çeşitli devlet dairelerinden üst düzey temsilciler.

Basının büyük ilgisini çeken imza töreni ve yıl dönümü etkinliklerinde Sekreter de la Pena, Türk halkına gösterdikleri cömertlik ve ilgiden dolayı teşekkür ederek, işbirliğini genişletmek için TİKA ile görüşmeye devam edeceklerini belirtti.

Pandemi döneminde büyük önem kazanan dijital kütüphaneler, çevrimiçi eğitim ve bilgi kaynaklarına eşit erişim sunarken, hem ilk ve orta öğretim hem de çeşitli alanlarda mesleki eğitim için teknik eğitim materyalleri içermektedir.

TİKA, Müslüman Mindanao’daki (BARMM) Bangsamoro Özerk Bölgesi’nde inşa ettiği iki okul, Palawan’da dört okul ve Davao Kenti kırsalındaki bir köy okulu olmak üzere yedi okula dijital kütüphane kuracak. fikir ayrılığı.

Starbooks Programı, Filipinler Bilim ve Teknoloji Departmanına bağlı Bilim ve Teknoloji Bilgi Enstitüsü tarafından 2011 yılında birçok basılı, sözlü ve görsel kaynağın yerel dilde ve İngilizce olarak dijital ortama aktarılması ve erişilebilir hale getirilmesi amacıyla geliştirilmiştir. İnternet erişimi veya elektriğe ihtiyaç duymayan kullanıcılar. Güneş enerjisiyle çalışan platforma aynı anda en fazla 20 kullanıcı erişebilir. Program, 6 yıldır Filipinler Hükümeti’nin öncelikli ulusal planları listesinde yer almakta ve 7.000 adadan oluşan ülkenin kırsal kesimlerindeki okullarda bilgiye erişim sağlamaktadır.