Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Airbus siber güvenlik faaliyetlerini güçlendiriyor

Airbus, Grup genelinde siber

Airbus, Grup genelinde siber güvenlik faaliyetlerini güçlendirmek ve büyütmek için adımlar atıyor.

Şirket, siber güvenlik çözümlerini 7-9 Haziran 2022’de Lille’de (Fransa) Uluslararası Siber Güvenlik Forumu’nda (FIC) sergileyecek.

Ürünlerinin ve sistemlerinin artan dijitalleşmesi ve bağlanabilirliği ile birlikte üstel siber tehditler ile siber güvenlik, Airbus’ın gelişimi ve geleceğinin stratejik ve önemli bir bileşeni haline geldi. Bu nedenle şirket, siber güvenlik yeteneklerini ve uzmanlığını daha da geliştirmek ve güçlendirmek, şirket, ekosistemi ve müşterileri için mümkün olan en iyi korumayı sağlamak için bir dizi eylem ve yatırım gerçekleştirdi.

Bu nedenle Airbus, Şirket genelindeki mevcut siber güvenlik hizmetleri faaliyetlerini 1 Temmuz 2022’de hayata geçecek tek bir organizasyonda birleştirmeye karar verdi. Özellikle endüstriyel sektörde siber güvenlik ve güvenlik hizmetlerine odaklanacak olan yeni organizasyon, daha fazlasını bir araya getirecek. Fransa, Almanya, Birleşik Krallık ve İspanya’da yerleşik 1000’den fazla uzman. Grubu korumak ve kritik altyapılar da dahil olmak üzere ulusal makamların ve ticari müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için benzersiz bir küresel hizmet sunacak.

Bu hizmet faaliyetlerinin yanı sıra, büyük projelere adanmış siber güvenlik ekipleri, savunma ve uzay müşterileri ve programları için uzmanlıklarını ve işlerini daha da geliştirecekler. 400 uzman, siber savunma ve kriptografi gibi üst düzey teknolojiler etrafında Fransa, Almanya, İngiltere ve İspanya’daki büyük entegrasyon projelerine katkıda bulunacak.

Ayrıca Airbus, kısa süre önce, uzay, hava, deniz ve kara sektörleri için kriptografi ve iletişim sistemleri sağlayan Federal Bilgi Güvenliği Ofisi (BSI) tarafından onaylanan Almanya merkezli bir şirket olan DSI’yi satın aldı.

Airbus, siber güvenlik ürünleri için Stormshield yan kuruluşunda çoğunlukla Ar-Ge faaliyetlerine odaklanan çift haneli milyon avroluk bir yatırım planı başlattı. 400 uzmanı bir araya getiren ve veri, uç nokta ve ağ güvenliği çözümleri sunan şirket, ürün gruplarının yeteneklerini ve performansını artıracak ve uluslararası faaliyetlerinin gelişimini hızlandıracak.

Çalışan sirkülasyonunun yüksek olduğu hızlı tempolu bir sektörde, Airbus, son yıllarda birkaç yüz siber güvenlik uzmanını işe alarak yeteneklere yatırım yapmaya devam ediyor ve her düzeyde artan bir siber beceri ihtiyacı öngörüyor. Bu alandaki birçok girişim arasında Airbus, siber güvenlik alanında kendi diplomasını yeni başlattı. İlk 25 öğrenci, Eylül 2022’de siber güvenlik alanında lisans düzeyinde eğitim programlarına başlayacak.