Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Koca’dan sağlık personeline “maaş” müjdesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde güvenlik önlemleri için 4 ay önce röntgen cihazlarıyla ilgili talimat verdiğini, sürecin devam ettiğini açıkladı. Bakan Koca, doktor maaşlarıyla ilgili de sevindirici bir açıklama yaptı.

Sağlık çalışanlarına şiddet vakalarıyla ilgili konuşan Koca, “4 ay önce röntgen cihazlarıyla ilgili talimat verdim. Tüm hastanelerde tüm girişlere konulması gerekiyor. Ancak devlette süreçler var. İhale yapılacak. sayısı fazla olduğu için bir kerede bulmak veya satın almak mümkün değil. En kısa sürede konulacak ama bugün diyelim yarın tamamlanamayacak maalesef!” ifadeleri kullandı.

Doktorların maaşları hakkında da konuşan Bakan Koca, bu konuda önemli artışların olacağının müjdesini verdi.

Bakan Koca, normal doğum için de teşvikler olacağını belirterek, “Örneğin sezaryensiz doğumu teşvik edeceğiz. Robson puanlaması diye bir kriter var. Buna göre normal doğum sayısını artırmak istiyoruz. Bunu şu şekilde yansıtacağız. doktorlara ek gelir.” ifadeleri kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yaptı.

Doktor maaşları ne olacak?

Sürekli oluşturulan ama karşılanmayan bir beklenti vardı. Bakan Koca, burada da önemli artışların olacağını söyledi.

“60 kişiyle bir görüşmemiz olduğunu hatırlarsınız. Orada detay vermeyeceğim bazı rakamlar belirtmiştim. Doktorlarımızla ilişkilendirmemek adına ortada konuşmayı da doğru bulmuyorum. maddi şeyler.Ödemeleri bordroya ekleyeceğiz.Yani peşin alınacak.Doktorlarımız bunu 15 Ağustos itibariyle görecekler.Ek ödeme hastane gelirinden değil merkezi bütçeden sağlanacak. Hastanenin kar zarar durumu hekimin ek ödemesini etkilemeyecek, merkezi hesap açılacaktır.
Tüm sağlık çalışanlarının bir taban ödemesi olacak. Bu taban istikrarlı olacak ve enflasyon nedeniyle her yıl artacaktır. Erimesine izin vermeyeceğiz.

Ayrıca her hastanenin bir performans değeri olacaktır.

Randevu saatleri, hasta memnuniyeti gibi kriterler hastanenin performans puanını etkileyecektir. Sistemini iyi işleyen hastane puan kazanır. Ve bu puanlar tüm çalışanları etkileyecek.”

Bakan Fahrettin Koca, hastanelerin ekonomik performansına göre yapılan hesaplamada doktorlara haksızlık yapıldığını ve bu şekilde düzeltileceğini düşünüyor.

“Örneğin sezaryensiz doğumu teşvik edeceğiz. Robson puanlaması diye bir kriter var. Buna göre normal doğum sayısını artırmak istiyoruz. Bunu doktorlara ek gelir olarak yansıtacağız.”