Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adana’da gece hareketli dakikalar yaşandı! Polis eşlik etti, doktor hastaya baktı

Dün gece 50 kişilik

Dün gece 50 kişilik bir grup acil servise baskın düzenledi. Doktorlara yapılan bu saldırının ardından doktorlar, kendi güvenlikleri sağlanana kadar acil servisi durdurma kararı aldı. Hasta yakınlarının baskın yaptığı acil serviste doktorlar güvende olmazken, acil serviste uzun süreli panik yaşandı.

İş başında olan doktorlara yönelik bu saldırıyla sosyal medyada tepkiler büyürken, görevinin başında bir hasta yakını tarafından suçlanarak öldürülen Ekrem Karakaya yeniden anıldı. Konya’da hasta yakınları, annesinin ölümünden doktoru sorumlu buldu ve Ekrem Karakaya’yı silahla öldürdü. Cenazesinin üzerinden sadece birkaç gün geçtikten sonra Adana Çukurova Devlet Hastanesi’nde 50 kişilik bir grup hastanenin acil servisine baskın düzenledi. Uzun süre büyük bir kargaşa yaşanırken, acil servis durduruldu.

ACİL SERVİS DURDURULDU!

Sadece görevini yapan doktorlara yönelik gerçekleştirilen bu saldırı, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Pek çok kişi bu saldırıların bir an önce son bulması ve doktorların hayatları için bir ortam yaratılması gerektiğini paylaştı. Paylaşanlar arasında Tabipler Derneği de vardı. Paylaşımlarında hastanede yaşananları anlattı. Doktorların can güvenliğinin olmadığını belirten Tabipler Derneği, doktorların can güvenliği sağlanana kadar acil servisi durdurduğunu belirtti.

“Adana Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servisi, yaklaşık 50 kişilik bir grubun düzenlediği baskın sonucu çalışamaz hale gelmiş, can güvenliği olmayan hekimlerimiz, can güvenlikleri sağlanana ve yazılı ifadeleri alınana kadar hizmetten çekilmiştir. ”

“Can güvenliği tehdidi halinde 14.01.22/2 sayılı karar uyarınca ve Çalışan Güvenliğinin Sağlanması Genelgesi’nin 6. maddesi uyarınca görevden çekilme ve toplantıya katılma hakkı bulunmaktadır. kurum genelinde gerekli güvenlik önlemleri alınana kadar güvenli bir yerde muhafaza edilir.”

POLİS EŞLİK ETTİ, HASTAYA BAKTILAR

Başka bir habere göre doktorlar, polis can güvenliklerini sağlayana kadar çalışmayı bıraktı. Hasta yakınlarının tamamen hastaneden çıkarılması ve polisin doktorları koruma altına almasının ardından çalışmalara yeniden başlandı. Bu gelişmeler sosyal medyada gündem olurken, doktorlar polisin oluşturduğu alanda güvenli bölge olarak hastalara baktı. Kısa bir süre önce bir doktorumuzu talihsiz bir durum nedeniyle kaybederken, bu tür olayların tekrar doktorların başına gelmesi büyük bir tepkiydi. Konuyla ilgili yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmadı.