Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vakalar patladı, akıllara tekrar aşımı olacağız sorusu geldi! İşte yanıtı

Ülkemizde koronavirüs salgını nedeniyle

Ülkemizde koronavirüs salgını nedeniyle Ocak 2021’de aşı uygulamasına başlandı. Son günlerde vakalarda artış olduğu belirtiliyor. Sonbahar ve kış mevsiminden önce, birçok insan başka bir aşı dozu alıp alamayacağını merak ediyor. Peki korona aşısı her yıl tekrarlanacak mı? Korona aşısı kaç ayda bulunacak?

Koronavirüs salgınının üzerinden iki yıl geçti. Nisan ayı itibari ile ülkemizde Omicron varyantı ile kısıtlamalar kaldırılmıştır. Son günlerde vaka sayısında artış var. Bu nedenle aşıların yeni dozlarının ne zaman uygulanacağı araştırılmaktadır.

Tekrar korona aşısı olacak mı? Korona aşıları kaç yaş için açılır?

Sağlık Bakanlığı, e-Nabız sistemine son aşılarının üzerinden 6 ay geçmiş olanlar için yeni hatırlatma doz randevuları tanımladı. Hatırlatma dozu için TURKOVAC, Sinovac veya BioNTech aşılarından biri tercih edilebilir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajda, son dozun üzerinden 6 ay geçtiğinde Kovid-19 aşısının etkisinin azaldığı uyarısında bulundu. Bakan Koca, “Bu süre dolduysa tekrar aşı olmak önemlidir. Bizim verdiğimiz önemi ona da verin.

50 yaş üstü ve risk grubundakilerin son aşılarının üzerinden 6 ay geçmiş ise hatırlatma dozunu almalarını şiddetle tavsiye ederiz. Bu grup özellikle temasın artacağı tatillerden başlayarak kendilerini korumalıdır. Maskeyi gerekli kılan durumları hepimiz biliyoruz. Bugünlerde sıkıntılarımız ve üzüntülerimiz var. Birbirimizi anlayarak ve birbirimize güvenerek zorlukların üstesinden geleceğiz. Emin ol. Tazmin edilemeyen sadece can kaybıdır” dedi.