Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Koronavirüs’te Kritik Dönem! Aşıdan 6 ay geçenler dikkat

Koronavirüs pandemisinde vaka sayısı

Koronavirüs pandemisinde vaka sayısı yine arttı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada son dönemde vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerek hatırlatma dozunun önemine vurgu yaptı. E-Nabız hatırlatma doz randevuları açılır. Son aşılamanın üzerinden 6 ay geçmiş olanlar hatırlatma dozu alabileceklerdir. Peki E-Nabız Hatırlatma doz randevusu nasıl alınır? E-Nabız koronavirüs aşı randevusu ile ilgili tüm detaylar…

Koronavirüs salgınında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vaka sayısı yeniden artıyor! Tedbirlerin tamamen kaldırılması ve adeta geçmişe dönüşün ardından koronavirüs pandemisinde vakalar yeniden tırmanmaya başladı. Uzmanlar, tatil sonrası vaka sayısında büyük bir patlama olabileceğinden endişe ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, vaka sayılarının yeniden yükselişe geçtiğini belirterek, özellikle 50 yaş ve üzeri vatandaşlar için bir hatırlatma dozu olması gerektiğini ifade etti. E-Nabız sistemi üzerinden hatırlatma dozu için randevular açıldı! Son koronavirüs aşısının üzerinden 6 ay geçmiş olan vatandaşlar, hatırlatma dozu için E-Nabız sisteminden randevu alabilecek.

E-Nabız Hatırlatıcı Doz Randevusu Nasıl Alınır?

E-Nabız üzerinden hatırlatma doz randevuları başladı. BioNTech, Sinovac ve yerli aşı Turkovac için randevular alınmaktadır. Google’a “E-Nabız” yazdıktan sonra “enabiz.gov.tr”ye giriş yapıp T.C. Kimlik numaranızı ve E-Nabız şifrenizi yazdıktan sonra “GİRİŞ” butonuna tıklamanız gerekmektedir.

E-Nabız üyeliğinize giriş yaptıktan sonra “Covid-19 Aşı Randevusu” bölümünden Biontech, Sinovac ve Turkovac’ı seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.