Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İki ülke resmen anlaştı: Dolar kullanmayı bıraktılar

Salehabadi, Rusya Başbakan Yardımcısı

Salehabadi, Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak ile Cuma günü Moskova’da yaptığı son görüşmeye atıfta bulunarak, “Neyse ki, Rusya ile çeşitli bankacılık, finans ve ekonomik alanlarda yakın gelecekte uygulanmak üzere iyi bir anlaşmaya varıldı.” dedi.

İran ve Rusya arasında iki ülke arasındaki ekonomik alışverişlerde ulusal para birimlerinin kullanılması konusunda varılan anlaşmaya da değinen Salehabadi, “Ulusal para birimlerinin kullanılması konusu, üst düzey Rus ekonomi yetkilileriyle yaptığımız istişarelerin önemli eksenlerinden biriydi ve yakında biz de Varılan anlaşmaların uygulanmasını göreceğiz.”

İran’ın Swift yerine yurt içi dağıtım sistemlerini kullandığını söyleyen Salehabadi, Rusya’nın da yurt içi dağıtım sistemlerine sahip olması nedeniyle iki ülke arasında bankacılık işbirliği için iyi bir temel oluşturulabileceğini kaydetti.

Finansal platformların oluşturulmasının ekonomik kalkınmanın en önemli eksenlerinden biri olduğunu belirten İranlı yetkili, gezisinin iki ülke işadamları arasındaki ilişkiler için çok iyi zeminler oluşturduğunu ve bundan sonra ticari faaliyetlerin artırılacağını sözlerine ekledi. yeni platformlarda ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirilir.

İran ve Rusya cumhurbaşkanlarının iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmek ve derinleştirmek yönündeki siyasi iradesine de değinen Salehabadi, “Neyse ki her iki tarafta da ilişkilerin geliştirilmesinde büyük ilgi var” dedi.

Ekonomik mübadele hacmini artırmak için çok iyi kapasiteler var ve iki ülke arasındaki ilişkilerin hızla büyümesi için her şey hazır” dedi.