Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EYT Sorununu Çözecek 3 Formül

Milyonlarca çalışan yaş şartına

Milyonlarca çalışan yaş şartına takıldıkları için emekli olamıyor. Daha önce mitingler düzenleyip devlete çağrı yapan EYT’lilerin, emekliliğini yaşayanların sorunu nihayet çözülüyor. 2023’ten önce hükümet önce 3600 ek gösterge sorununu çözdü ve ardından asgari ücreti yükseltmeye karar verdi. Hemen ardından memur ve emekli maaşlarında yüzde 40’tan fazla artış oldu. Bu gelişmeler yaşanırken sıra EYT üyelerine geldi.

EYT sorunu çözüldü! Milyonlarca EYT üyesine müjdeli haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilik Çağında Yaşa (EYT) ile ilgili çok önemli bir açıklama yaptı. Bakan Bilgin, EYT için ilk kez randevu vererek milyonlarca insanı mutlu etti. Açıklamasında, EYT sorununun bu yıl içinde çözüleceğini belirterek, Türkiye’deki işçilerin endişelenmemesi gerektiğini, her sorunu çözülmesi gereken bir dosya olarak önümüze koyduklarını ifade etti. EYT üyelerine bayram müjdesini veren Bakan Bilgin, yılsonuna kadar EYT sorununu çözeceklerini duyurdu.

İşte EYT’yi çözmek için 3 formül

Bakan Bilgin’in müjdeli haberinin ardından emeklilik yaşı olanlar için kurulacak komisyon, “prim, yıl, yıpranma” bazlı formüllere odaklanıyor. Öncelikle sözleşmeli çalışanların kadro sorunu çözülecek ve kısa bir süre sonra Yaşlı Emeklilik Komisyonu kurulacaktır. EYT kapsamındaki kişiler, 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olup şimdi emekli olamayanlar olarak öne çıkıyor.

EYT için oluşturulacak komisyon, prim, yıl ve aşınma bazında formüllere odaklanacak. Prim günleri yeterli olmayanlar için kamuoyu, vakıf fonları aracılığıyla “çalışma emekliliği”, “kısmi erken yaşlılık aylığı, kesintili erken emeklilik” gibi seçeneklere odaklanacak. emekli maaşı.

EYT yönetmeliği ile sadece çalışanlar değil, Sosyal Güvenlik Kurumu da yararlanacak. EYT ile SGK’nın yükü hafifleyecek, mağduriyetler ortadan kalkacak, emekli olamayanlar nedeniyle iş bulmakta zorlanan binlerce insan umut ışığı olacak. Milyonlarca EYT üyesine bayram hediyesi! Açıklanan formüller 50 yaşında 3600 günle emeklilik hepsi listede!

EYT ne zaman çıkacak ve nasıl uygulanacak?

AK Parti EYT üzerinde hararetle çalışıyor. Yıpranma hakkı olmayan ağır işlerde çalışanlar ile 3-4 yıl emekli olanlar, her yıl maaşlarından yüzde 5 kesinti yaparak erken emekli olabilecekler. Ayrıca 50 yaş ve üstü çalışanlar için vergi, prim teşvikleri, 9000 günü tamamlayanlar için 360 günde bir dörtte bir yaş indirimi gibi iş imkanları için formüller var.

Kesintili kısmi emeklilik ile erken emeklilik!

EYT’nin bir diğer formülü olan kısmi emeklilikte ise 3600 günü dolduran kadınlar 50, erkekler 55 yaşında emekli olabilecekler. Vadeyi tamamlama bakımından 7200 günü doldurmuş olanlar mümkün olacak. Kadınlar için sigortalı, erkekler için 9000 gün emekli olmak için yaşa bakılmaksızın. Bu sistem Almanya ve Finlandiya gibi ülkelerde uygulanmaktadır.