Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İran, demiryolu filosuna yaklaşık 320 yerli otomobil ve lokomotif ekledi

İran, Pazartesi günü düzenlenen

İran, Pazartesi günü düzenlenen törenle demiryolu filosuna yaklaşık 34 milyon dolar değerinde 319 yerli yapım araba ve lokomotif ekledi.

IRNA’nın bildirdiğine göre, törene Yollar ve Kentsel Kalkınma Bakanı Rüstem Qassemi katıldı.

Filoya toplam 305 yeni yük vagonu, altı yeni yapılmış lokomotif, yedi yenilenmiş yolcu vagonu ve yenilenmiş bir lokomotif katıldı.

Arabalar ve lokomotifler Novin Sanat Raja, Wagon Kosar Company, Wagon Pars Company, Green Polur Industrial Group, Iran Rail Industries Development Company ve MAPNA gibi yerli şirketler tarafından üretildi ve yenilendi.

Açılış töreninde konuşan Qassemi, yerli üreticilerin araba, demiryolu altyapısı ve lokomotif inşa etme potansiyellerine değindi ve İran’ın yurtiçi yük demiryolu taşımacılığı için artan bir taleple karşı karşıya olduğunu da sözlerine ekledi.

Bakana göre, demiryolu taşımacılığına yönelik iç talebe ek olarak, ülkenin komşuları da mallarını İran üzerinden geçirmek için yeni koridorlar için çağrıda bulunuyorlar.

“Yakın zamanda Rusya ile Basra Körfezi ülkelerine 10 milyon ton kargo taşımak için bir sözleşme imzaladık. Türkmenler ayrıca İran’ın transit kanalı üzerinden bir kargo taşımacılığı sözleşmesi arıyorlar. Türkiye de böyle bir talepte bulundu ve ülkeden bir heyet önümüzdeki günlerde İran’ı ziyaret edecek” dedi.