Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Air Canada, ‘benzeri görülmemiş ve öngörülemeyen baskılar’ nedeniyle bu yaz günde 154 uçuşunu iptal etti

Air Canada CEO’su Michael
Air Canada CEO’su Michael Rousseau Çarşamba günü müşterilerine e-postayla gönderilen bir bildiride, küresel havacılık endüstrisindeki “benzeri görülmemiş ve öngörülemeyen baskılar” nedeniyle Temmuz ve Ağustos aylarında günde 150’den fazla uçuşu iptal ettiğini söyledi.

Rousseau, “Ayrıntılı ve dikkatli planlamaya, tarihimizdeki en büyük ve en hızlı işe alım ölçeğinin yanı sıra uçak ve ekipman yatırımlarına rağmen, Air Canada’nın operasyonlarının da endüstrinin karmaşık ve kaçınılmaz zorlukları tarafından kesintiye uğratıldığı artık açık” dedi. .

 

Havayolu, önümüzdeki iki ay boyunca günde ortalama 77 gidiş-dönüş – veya 154 uçuş – programını azaltıyor. Kesintilerden önce, Air Canada günde ortalama 1.000 uçuş gerçekleştiriyordu.

 

Ülke genelinde eyalet hükümetleri pandemi dönemi kısıtlamalarını kaldırmaya başladığından, havacılık endüstrisi havayollarını ve havalimanlarını yetişemez hale getiren yoğun talepten etkilendi. Havaalanı güvenliğinde uzun yolcu kuyrukları raporları; uçağa biniş ve iniş konusunda yardımcı olacak yetersiz personel; ve uçuş gecikmeleri veya iptalleri son üç aydır endüstrinin başına bela oldu.

Rousseau, “Sonuç, müşterilerimiz veya çalışanlarımız için asla istemeyeceğimiz ve içtenlikle özür dileriz, uçuş iptalleri ve müşteri hizmetleri eksiklikleri oldu.” Dedi.

white airplane flying in the sky during daytime

Havayolu, uluslararası uçuşların etkilenmeyeceğini, bunun yerine bu yaz dört güzergahın geçici olarak askıya alınacağını söyledi. Bunlar, Montreal ile Baltimore, Pittsburgh ve Kelowna şehirleri arasında ve Toronto ile Fort McMurray arasında yer alır.

 

Air Canada sözcüsü Peter Fitzpatrick, bir e-postada, etkilenen uçuşların çoğunun Toronto ve Montreal merkezlerine gidiş geliş olduğunu ve aksamaların çoğunlukla, daha küçük uçakların akşam ve gece uçuşlarını etkileyen uçuş frekansında bir azalma olacağını söyledi. sınır ötesi ve iç hatlarda.

white PIA airplane

“Bu değişikliklerin hedeflediğimiz iyileştirmeleri getireceğine inanıyoruz. Ancak beklentileri belirlemek için, bu eylemin gerçek faydalarının zaman alacağı ve endüstrinin pandemi öncesinde elde ettiği güvenilirliği ve sağlamlığı yeniden kazanmasıyla ancak kademeli olarak hissedileceği de anlaşılmalıdır” dedi.

 

Mart ayında rakip WestJet, beklenen sıcak talep ve uçuş görevlileri ve havalimanı trafik sıkışıklıkları gibi yetersiz işletme kapasitesi nedeniyle yaz aylarında düşük kapasitede çalışacağını açıklamıştı. Calgary merkezli şirket, uçuş programını 2019 seviyelerinden günlük 700 uçuştan 530 günlük uçuşa indireceğini söyledi.

white airplane flying in the sky during daytime

Bu eylemin gerçek faydaları zaman alacak ve ancak kademeli olarak hissedilecektir.

MİCHAEL ROUSSEAU

 

McGill Üniversitesi’nde doçent olan Karl Moore, kısa vadede uçuş iptallerinin yolcuların hayal kırıklıklarını artırabileceğini ve kaotik uçuş güzergahlarına katlanmak yerine tatil planlarını değiştirmelerine neden olabileceğini söyledi.

 

“İnsanlar zor bir deneyim yaşarlarsa ve diğer insanlardan, arkadaşlardan ve aileden seyahat etmenin eğlenceli olmadığını duyarlarsa, planlarını değiştirecekler mi ve Şükran Günü, Noel ve gelecek yaz hakkında suskun olacaklar mı? Biraz (etki) olabilir, ”dedi Moore.

airliner flying under white clouds during daytime

Ancak, özellikle Avrupa’da çok sayıda hava yolu şirketi uçuşları iptal ettiğinden, yolcuların Air Canada’ya tamamen hata yüklemek yerine daha anlayışlı olabileceğini söyledi. Bloomberg’in haberine göre Alman yolcu uçağı Deutsche Lufthansa AG, Temmuz ve Ağustos aylarında 3.000’den fazla uçuşu iptal etti .

 

Ayrıca, pandemi sırasında milyarlarca dolar biriktiren Kanadalı tüketiciler, COVID-19 karantinalarının tatil planlarını bloke etmesinin ardından tekrar seyahat etmeye can atıyor.

 

Toronto Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olan Ambarish Chandra, Air Canada’nın uçuş iptallerinin itibarını bir ölçüde zedeleyebileceğini hesapladığını söyledi. “Ama yolcuların saatlerce asfaltta oturduğu, uzun kuyruklarda beklediği ve personel yetersizliği nedeniyle uçuşlarının yine de iptal edildiği alternatifle karşılaştırıldığında belki de buna değer.”