Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Danimarka limanı açık deniz rüzgar alanını genişletecek

Danimarka’nın Roenne Limanı, açık

Danimarka’nın Roenne Limanı, açık deniz rüzgar projeleri için daha fazla alan açmayı planladığını duyurdu.

Hareket, rüzgar türbinlerinin nakliyesi için limanın alanını kullanmaya artan ilginin yaşandığı limanı takip ediyor.

İlgi, özellikle Baltık Denizi’nde açık deniz rüzgarı olarak büyük miktarlarda yenilenebilir enerji oluşturmaya yönelik hem ulusal hem de uluslararası planların bir sonucu olarak geliyor.

Aynı zamanda Bornholm’un eşsiz konumu, bir nakliye limanı olarak Roenne Limanı’na olan ilgiyi artırdığını da sözlerine ekledi.

Artan talebe bağlı olarak, Port of Roenne, açık deniz projeleri için 10 hektar ekstra liman alanı sağlayabilmeyi planlıyor.

Roenne Limanı şimdi düzenleyici süreci başlatıyor ve aynı zamanda proje için bir ihale turu başlatıyor.

Rüzgar türbini projeleri için yeni alanın limanın güney kesiminde olması ve yolcu trafiğinin büyük ölçüde kuzey kesiminde yoğunlaşması limanın planıdır.

Rønne Havn CEO’su Lars Nordahl Lemvigh şunları söyledi: “Önümüzdeki on yıllar içinde, tüm dünyada ve ayrıca burada Baltık Denizi’nde muazzam miktarda açık deniz rüzgarı kurulacak.

“Bir liman olarak, heyecan verici bir zamanın ortasındayız ve adaya daha fazla iş ve büyüme çekmek için Bornholm’un eşsiz konumundan yararlanmak için eşsiz bir fırsatla karşı karşıyayız.

cargo vessel on body of water

“Limanımızı OWE projelerini üstlenmek için şimdiden hazırladık, ancak ihtiyaç duyulacak artan ilgiyi karşılayacak alanımız yok.

“Bu nedenle, birkaç yıl içinde daha fazla ve daha büyük rüzgar türbini projelerinin üstesinden gelebilmemiz için şimdi limanın geleceğe yönelik olarak hazırlanmasına başlıyoruz.”

Limanın tamamlanmış yeniden inşasının 2025 yılında hazır olması bekleniyor.