Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Red Bull, 6,2 milyon dolar fiyat etiketi ile sadece piste özel RB17 hiper otomobili üretecek

Red Bull Racing Formula

Red Bull Racing Formula 1 ekibinin mühendislik kolu, Aston Martin için yaratılmasına yardımcı olduğu sorunlu Valkyrie projesine rakip olacak bir hiper otomobil geliştirecek .

Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, RB17 hiper otomobilinin yerel vergiler öncesi 5 milyon sterlin (6,1 milyon $) başlangıç ​​fiyatına sahip olacağını ve 2025’te üretim başladığında 50 adet ile sınırlı olacağını söyledi.

Arabalar sadece yarış pistleri için yasal olacak ve bu da şirketin “F1’den ilham alan bir hiper otomobilin en saf uygulamasını” gerçekleştirmesini sağlıyor.

blue racing car on road during daytime

İki kişilik otomobil, takımın kendi bünyesindeki Red Bull Advanced Technologies bölümü tarafından geliştirilecek. İngiltere merkezli şirket, aracın 1.100 beygirden fazla güç üreten bir V8 hibrit motorla güçlendirileceğini söyledi. Motorun kaynağı açıklanmadı ve herhangi bir performans rakamı verilmedi.

İçten yanmalı motorun konfigürasyonu, 1.155 beygirlik hibrit V12 ünitesi kullanan Valkyrie ile Mercedes F1 takımının 1.6 litrelik V6 hibrit güç aktarma organının 1.000 beygirden fazla güç üreten bir varyasyonunu kullanan AMG-Mercedes One hiper otomobilini ayırıyor.

RB17, Formula 1 araçları için Red Bull takımının adlandırma sistemini kullanıyor ve “17” geçen yılki RB16b ile bu yılki RB18 arasındaki eksik sayıyı canlandırıyor.

blue F1 car on road

Red Bull, fiyatın “arabadan daha fazlasını” içereceğini ve simülatörler, araç programı geliştirme ve pistte eğitim ve deneyimler aracılığıyla Red Bull yarış ekibine erişim sunacağını söyledi.

Şirket, yeni otomobilin İngiltere’nin merkezindeki Milton Keynes’deki F1 takımıyla birlikte Red Bull Advanced Technologies üssünde üretileceğini söyledi. Otomobilin mühendisliği ve üretiminin 100 yeni iş yaratacağını söyledi.

black and yellow Red Bull F1 racing in concrete track

Hem Red Bull Advanced Technologies hem de F1 ekibi CEO’su Christian Horner, “RB17, Red Bull Advanced Technologies’in evriminde önemli bir kilometre taşını işaret ediyor ve artık Red Bull Teknoloji Kampüsümüzde bir seri üretim otomobili yaratma ve üretme kapasitesine sahip. bir açıklamada söyledi.

Red Bull Advanced Technologies, 2017 yılında tanıtılan Valkyrie üzerinde çalışırken bir hiper otomobil tasarlama yeteneğini geliştirdi.

Red Bull, geçen yıl ilk müşterilere ulaşan Aston Martin Valkyrie’nin geliştirilmesine de yardımcı oldu.

Valkyrie projesinde olduğu gibi, RB17 de Red Bull’un baş teknoloji sorumlusu Adrian Newey tarafından denetlenecek. Otomobilin bir taslağı, aerodinamik kapasitenin sınırlarını test eden benzer şekilde taviz vermeyen bir tasarımın ipuçlarını veriyordu. 

Şirket, otomobilin bir karbon kompozit küvetin etrafına inşa edileceğini ve “bir seri üretim otomobilde bulunan en gelişmiş yer etkisi paketini” içereceğini söyledi.

blue and red formula 1 race car on track at daytime

Valkyrie’nin tasarımı o kadar karmaşıktı ki, Aston Martin onu üretime sokmak için mücadele etti ve şirket, 2019’da teslimatlara başlama sözünün ardından ilk arabaları teslim etmeye daha yeni başladı.

Aston Martin ile Red Bull ortaklığı, yeni Aston başkanı Lawrence Stroll’ün Force India Formula 1 takımını satın alması ve 2021 sezonu için Aston Martin’i yeniden markalaması ve Red Bull ile sponsorluk anlaşmasını kesmesiyle sona erdi. 

Eski Aston Martin CEO’su Tobias Moers geçen yıl “Aston Martin F1 olmak Red Bull ile olan ilişkiyi biraz değiştirdi” dedi. Moers, Red Bull’un Valkyrie ile sözleşmeden doğan yükümlülüklerini tamamladığını, ancak bir takip modeli olan Valhalla üzerinde başlangıçta planlandığı gibi çalışmaya başlamadığını söyledi.