Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3600 ek göstergede lise mezunları yok

3600 ek gösterge ne

3600 ek gösterge ne zaman yayınlanacak? Milyonlarca memur ve emekli memurun yakından takip ettiği 3600 ek gösterge yönetmeliğinde son aşamaya geçildi.

YENİ GELİŞME

3600 ek gösterge düzenlemesinde yeni bir gelişme oldu. 3600 gösterge çalışmasında tartışılan konulardan biri, 2 yıllık kolej mezunlarının bundan yararlanıp yararlanamayacağıydı.

Öğretmen, polis, din görevlisi gibi ihraç edilenlere verilen 3600 göstergeden sadece 4 yıllık üniversiteyi bitirenlerin yararlanabileceği belirtildi. Ancak bu konuda kapsam genişlemiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan taslakta 2 yıl da yer alıyor.

Tele1 TV on Twitter: "Deutsche Bank: Dünyanın en ucuz parası Türk Lirası  https://t.co/LDyBOLrpZ8 … https://t.co/jv3rxX0jT7" / Twitter

EYT FORMÜLÜ

Toplumun merakla beklediği EYT üyeleri konusunda ekonomiye zorlayıcı bir yük getirmeyecek ve toplumsal fayda sağlayacak kademeli bir model arayışının devam ettiği bildirildi. Bu konudaki gelişmelerin önümüzdeki günlerde kamuoyunun gündemine gelmesinin muhtemel olduğu bildirildi.

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, memurların çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ise ikramiye ve maaşlarını belirleyen en önemli kalemlerden biridir. Ek gösterge rakamları unvana, hizmet sınıfına ve derecelere göre farklılık gösterir. Ek gösterge ne kadar yüksek olursa, emeklilik ve emeklilik ikramiyesi rakamları da o kadar yüksek olur.

CNN TÜRK on Twitter: "Bankada parası olanlar dikkat: Ayda 1425 lira kazanç!  İşte en yüksek faizi veren bankalar https://t.co/yEp2iXmTEL  https://t.co/FzX9GZZrVF" / Twitter

NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

3600 ek göstergeden oluşan son taslağa göre; Ek gösterge değişiklikleri 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Yine bu tarih öğretmenlik mesleği kanununda belirlenmiştir. Burada da bir eşitlik sağlanacaktır. Ayrıca yansıma oranı müzakereler sonucunda belirlenecektir.