Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Almanya 1500’den fazla Türk işçi almayı planlıyor

Pandemi dönemi Alman havayollarını

Pandemi dönemi Alman havayollarını olumsuz etkiledi. Tam teşekküllü havalimanlarında eksik personel misafir işçiler tarafından tazmin edilecektir. Almanya yıllar sonra Türkiye’den işçi alacak. Türkiye’den alınacak geçici personel için hazırlıklar başladı.

İşe Alım Ne Zaman Alınacak?

Almanya havalimanında istihdam edilecek geçici işçiler için hazırlıklar tamamlandı. Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, Federal İçişleri Bakanı ve Çalışma Bakanı bu konuda net bir karara vardılar. Sonuç olarak gazetede yayınlanan ilana göre Temmuz ayı itibariyle misafir işçi alımı yapılacak. Personel alımına ilişkin detaylar netleşmeye başladı.

red yellow and black flag on beach during daytime

İşçilerin Hakları Korunacak!

Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil konuyla ilgili net bir açıklama yaptı. Heil: “Federal hükümet, Almanya’daki personel açığını geçici işçilerle doldurmak için Almanya’ya izin vermeye hazırlanıyor.” Bu süreçte işçi haklarının yenilmesini ve sömürülmesini önleyecek toplu sözleşme ücret tarifesi üzerinden ödeme yapılacağını sözlerine ekledi. Ayrıca işverenler, yurt dışından gelen çalışanlarına konaklama imkanı da sunacak.

skydiving during daytime

Sürecin Detayları Açıklandı! 2000 Personele Hazırlanıyor!

Almanya’da geçici personel alımında görev alacak işçilerin çalışma alanları da belirlendi. Personelin bagaj taşıma ve uçağa yerleştirme gibi görevlerde yer alacağı söyleniyor. Birçok kişi, özellikle güvenlik personeli eksikliği nedeniyle uçuşlarını iptal etmek zorunda kaldı. Mayıs ayının sonlarına doğru Alman hava taşımacılığı şirketleri derneği personel sorununa ilişkin bir yazı gönderdi. Bakanlığa gönderilen yazıda Türkiye’den satın alma talebinde bulunuldu. “Türkiye’den 2000’e yakın kalifiye personel Almanya’da çalışmaya hazırdır” yazan mektupta, bu talebin kabul edilmesi istendi.