Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hyundai, yükseltilmiş Nexo hidrojen arabasının lansmanını erteledi

Hyundai, yakıt hücresi geliştirmesiyle

Hyundai, yakıt hücresi geliştirmesiyle ilgili sorunlar nedeniyle yükseltilmiş hidrojenle çalışan Nexo SUV’sinin lansmanını 2024’e ertelemeye karar verdi.

Seoul Economic Daily’nin haberine göre , otomobil üreticisi yeni Nexo’nun seri üretimine ve satışlarına gelecek yılın ikinci yarısında başlamayı planlamıştı, ancak 2024’e ertelemeye karar verdi . Nexo, 2018’de piyasaya sürüldü.

Raporda ayrıca, Hyundai’nin birinci sınıf markası Genesis’teki hidrojen yakıt hücreli araçların lansman takviminin henüz kararlaştırılmadığı ve ilk Genesis marka yakıt hücreli araçların geliştirilmesi projesinin geçen yılın sonlarında askıya alındığı belirtildi.
black and silver mercedes benz logo

Şirketin satış verilerine göre Hyundai, Güney Kore’de 3.978 Nexos sattı ve bu yıl Ocak ve Mayıs ayları arasında 120 adet Nexos ihraç etti.

Eylül ayında Hyundai, Kia ve Genesis’i bünyesinde barındıran Hyundai Motor Group, 2028 yılına kadar tüm ticari araçları için hidrojen yakıt hücreli versiyonlar sunmayı planladığını duyurdu ve Kia ve Genesis için 2025’ten sonra piyasaya sürülebilecek yakıt hücreli araçlar geliştireceğini de sözlerine ekledi.

Analistler, Hyundai’nin hidrojen yakıt hücreli otomobil pazarının yavaş büyümesi ve elektrikli araçlara geçişe odaklanma ihtiyacı nedeniyle hidrojen yakıt hücresi işini, özellikle binek otomobilleri için yeniden değerlendireceğini söyledi.

NH analisti Co Soo-hong, “Büyüyen küresel EV pazarı ile, EV’lere olan talep artmaya devam ederken, Hyundai’nin öncelik listesini yeniden değerlendiriyor olabilir, ancak hidrojenli otomobiller için pazar hala nispeten küçük olabilir” dedi.