Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İspanya enflasyonu 37 yılın zirvesiyle çift haneli rakamlara ulaştı

Çarşamba günü yayınlanan resmi

Çarşamba günü yayınlanan resmi verilere göre, İspanya’da enflasyon artan enerji ve gıda fiyatları nedeniyle 37 yılın en yüksek seviyesine çıkarak çift haneli rakamlara ulaştı.

Ekonomiler COVID-19 pandemisinden çıkarken, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali emtia fiyatlarını yükselttiği için enflasyon dünya çapında yükseldi.

Ulusal İstatistik Enstitüsü’ne göre, İspanya’da tüketici fiyatları bir önceki aydaki %8,7’den yıllık bazda Haziran’da %10,2’ye ve Nisan 1985’ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Artış, esas olarak akaryakıt ve gıda fiyatlarındaki artışlardan kaynaklanıyor ancak enstitü, konaklama sektöründeki fiyatlardaki artışın da dünyanın en önemli turistik yerlerinden biri olduğunu kaydetti.

100 us dollar bill

Mevsimsellikten arındırılmış ve enerji hariç çekirdek enflasyon, bir önceki aydaki %4,9’a kıyasla Haziran’da %5,5’e sıçradı – Ağustos 1993’ten bu yana en yüksek seviye.

 

Avrupa Merkez Bankası, euro bölgesindeki enflasyonu dizginlemek amacıyla Temmuz ayında on yıldan fazla bir süredir ilk kez faiz oranlarını artırmayı planlıyor.