Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Almanya 2 bin Türk işçi alma peşinde! Sektörse belli…

Almanya’da yaşanan sıcak gelişmelere
Almanya’da yaşanan sıcak gelişmelere göre personel sıkıntısı yaşanıyor. Lufthansa Temmuz ve Ağustos aylarında 1000’den fazla uçuşunu iptal ederken, Alman havayolu sektörü personel eksikliğini gidermek için 2 bin Türk işçiyi işe alacağını duyurdu. Almanya, havacılık sektöründe 2 bin Türk işçi arıyor!

Almanya, havacılık sektöründe 6 bin euro maaşla 2 bin Türk işçi arıyor! Almanya’da yaşanan sıcak gelişmelere göre personel sıkıntısı yaşanıyor. Lufthansa Temmuz ve Ağustos aylarında 1000’den fazla uçuşunu iptal ederken, Alman havayolu sektörü personel eksikliğini gidermek için 2 bin Türk işçiyi işe alacağını duyurdu.

Almanya’nın açıkladığı tarihte personel sıkıntısından kaynaklanan maddi kayıplar oldukça yüksek olsa da, havalimanında istihdam edilecek çalışanlara 6 bin euro ödeneceği öğrenildi. 100 bin TL’yi aşan bu maaşın ardından yüzbinlerce talep geldi.

red white and yellow flag on pole under blue sky during daytime

Avrupa’nın en büyük ülkelerinden biri olan Almanya, okulların kapanmasıyla başlayan tatil sezonunda havalimanlarındaki sorunlara çözüm bulmaya çalışıyor. Ülkede yaz tatilinde başlayacak olan seyahat yoğunluğuna çözüm aranırken gündeme bomba gibi gelişmeler geldi.

Türkiye’de lise ve üniversite mezunlarından çok fazla vize başvurusu olmasına rağmen, Almanya Birleşik Hizmet Birliği’ne (Amerika Birleşik Devletleri) göre, Frankfurt gibi büyük havalimanlarında güvenlik kontrol noktalarında ve check-in alanlarında personel sıkıntısı var, Hamburg veya Berlin.di). Ülkede işçi çalıştırılmamasına rağmen çözüm Türkiye’de arandı.

Alman siyasetçilerin iddiaları yanıtsız kalırken, personel eksikliğine de çözüm bulundu. Halihazırda binden fazla uçuş iptal edilirken, personel sıkıntısının devam ettiği Almanya’nın turizmindeki kayıplar milyarlarca dolara ulaşacak.

red yellow and black flag on beach during daytime

ALMAN HAVACILIK SEKTÖRÜNE İKİ BİN HAVAYOLU PERSONELİ ALACAĞI PLANLANIYOR

Alman havacılık sektöründen yapılan açıklamalara göre Türkiye’den 2 bin kişi personel sıkıntısı nedeniyle Alman havalimanlarında geçici iş arıyor.

Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Derneği (BDL), Mayıs ayında yasal engellerin kaldırılması için bir teklif sunarak, yer hizmetleri için 2.000 yabancı işçinin istihdam edilmesi gerektiğini belirtti.

BDL’nin aldığı bilgiye göre, Türkiye’den gelen işçiler için A2 Almanca dil yeterliliği aranmaktadır. Havacılık derneği IATA gereklilikleri uyarınca, kişiler tehlikeli madde eğitimini sertifikalı bir şekilde tamamlamışlarsa, kişiler Alman güvenilirlik kontrol gerekliliklerine uymaktadır.

Öte yandan, Alman makamlarının Türkiye’den yaklaşık 2 bin işçinin Alman havaalanlarında konuşlandırılması için hızlı bir şekilde özel izinler vermesinin beklendiği bildirildi.