Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuveyt Asgari Ücret Ne Kadar? Bir şişe su fiyatı ise sizi şaşırtacak

2022’de ülkelerin asgari ücretini

2022’de ülkelerin asgari ücretini araştıran herkesin gözü Kuveyt’te. Kuveyt’te asgari ücret ne kadar sorusu da internette düzenli olarak inceleniyor. Küresel ekonomiyi araştıranlar, Kuveyt’in 2022’de verdiği asgari ücretin ne olacağını merak ediyor. Kuveyt devlet tarafından zorunlu kılınan bir asgari ücrete sahip olduğundan, işverenlerin herhangi bir çalışana bu zorunlu asgari ücretten daha az ödeme yapmasına izin verilmez. Kuveyt’te asgari ücret ne kadar?

2022’de Kuveyt Asgari Ücreti Neydi?

2022’de Kuveyt’te işçilere ödenen asgari ücret, geçen yılın aksine 30 Kuveyt dinarı artarak 230 Kuveyt dinarına yükseldi.

2021’de Kuveyt Asgari Ücreti Neydi?

Kuveyt’te ülke genelinde geçerli bir asgari ücret bulunmadığından bahsetmiştik. Bu nedenle 2021 verilerini incelediğimizde o yıl ödenen en düşük maaşı baz alıyoruz. Bu miktar 200 Kuveyt dinarı. Eşdeğer miktar 653 $ ‘dır. Türk Lirası olarak 11.311 liraya eşittir.

Kuveyt, yurtdışındaki iş imkanları ve maaşları merak edenlerin araştırdığı ülkelerin başında geliyor. Kuveyt’i özel kılan ve diğer ülkelerden ayıran en önemli özelliği, şüphesiz şu anda dünyada kullanılan en değerli para birimine sahip olmasıdır. Döviz kurlarıyla işlem gören bir Kuveyt dinarı, güncel verilere göre yaklaşık 56 Türk Lirası’na denk geliyor.

Öncelikle Kuveyt’te genel olarak geçerli bir asgari ücret tutarının olmadığını söyleyebiliriz. Ülkede çalışan işçilerin maaşları işe, konuma, şirkete ve hatta ait oldukları ülkeye göre değişmektedir. İşçi maaşları genellikle her sektörde faaliyet gösteren işçi ve işveren komisyonları tarafından belirlenmektedir. Son olarak elde edilen verilere baktığımızda Kuveyt’te şu anda verilen asgari ücretin 230 Kuveyt dinarı olduğunu görüyoruz. Bu rakam 751 dolara tekabül ediyor. Bu tutarı Türk Lirası’na çevirdiğimizde 13.007 Türk Lirası’na tekabül ediyor.

Kuveyt Asgari Ücreti Kaç Dinar?

Kuveyt’te şu anda ödenen asgari maaş tutarı 230 Kuveyt dinarıdır. Bu miktar genel nüfusu temsil etmese de halihazırda ödenen maaşların en düşük miktarına tekabül etmektedir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Kuveyt’te alacağınız maaşlar kuruma, sektöre, pozisyona ve hatta ait olduğunuz uyruğa göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle, işçilere ödenen ücretler önemli ölçüde değişmektedir. Bu maaşların genel bir ortalamasını alırsak yaklaşık 500 dinarlık bir miktara ulaşıyoruz. Bu miktar şu anda 1632 ABD Dolarına eşdeğerdir. Özellikle petrol üretimi ve pazarlaması alanlarında alacağınız bir pozisyon, ortalamanın çok üzerinde kazançlar elde etmenizi sağlayabilir.

Kuveyt Bir Su Ne Kadar?

Petrolün sudan ucuz olduğu ülke Kuveyt. Tahminlerinize göre bu ifadenin aslında bölgedeki petrol zenginliğinin zenginliğini ifade etmek için kullanılan mecazi bir tabir olduğunu düşünebilirsiniz, ancak durumun gerçekten de gerçek bir yanı var.

İthalat değerlerinde fiyat açısından böyle bir durum olmasa da uygulamada Kuveyt, Basra Körfezi’nde gerçekleştirdiği su arıtma faaliyetlerinde 1 litre suya 4 litre benzin harcıyor. Ülkede bir buçuk litre normal su şişesinin fiyatı yaklaşık 9 Türk lirası. Bu miktar Türkiye ile kıyasladığımızda oldukça yüksek. Sadece suda değil, genel olarak bakkaldan alabileceğiniz ürünlerin çoğu Kuveyt’te Türkiye’den daha pahalı.

Kuveyt Asgari Ücretle Yaşamak

Kuveyt, dünyanın en değerli para birimine sahip olma özelliğini uzun süredir kimseye kaybetmedi. Güncel döviz kuru verilerine baktığımızda bir Kuveyt dinarının yaklaşık 56 Türk lirasına denk geldiğini görüyoruz. Ülke bilinen en büyük 6. petrol rezervine sahiptir.

Dünya ham petrol rezervlerinin yaklaşık %10’una sahiptir. Mevcut petrol üretimi günlük 2,7 milyon varil civarındadır. Ülke ekonomisi genel olarak petrol ve doğalgaza dayalıdır. Ülkede kişi başına düşen gayri safi milli hasıla 70.000 doların üzerindedir. Bu da onu dünyanın en zengin ülkelerinden biri yapıyor. Bu durum ne kadar iyi görünse de Kuveyt’in ekonomisini ayakta tutan sektör miktarı çok azdır.

Kuveyt’in ekonomisi petrole bağımlıdır ve bu aslında ekonomisi için bir risk oluşturmaktadır. Çünkü bir ülke ekonomisinin dayandığı sektör ne kadar fazlaysa, o ülke ekonomisinin de o kadar sağlam temelleri üzerine kuruludur.

Kuveyt’in karşılaştığı bir diğer sorun da yabancı işçilerin neden olduğu güvenlik açığıdır. Bu nedenle son yıllarda bazı ülkelerden gelen yabancı işçilerin kontrol faaliyetleri artırılmış, bazı ülkelerden işçi girişleri doğrudan yasaklanmıştır.

Not: Rakamlar değişiklik gösterebilir, doğruluğunu kesin olarak onaylıyoruz diyemeyiz.