Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En Az İlkokul Mezunu Olmak Yeterli! İşçi Personel Alımı İçin Harekete Geçildi

Türkiye’nin resmi iş portalı

Türkiye’nin resmi iş portalı olarak kurulan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işverenleri ve işçileri bir araya getirmek için her gün yeni projeleriyle vatandaşların karşısına çıkıyor. Ayrıca her seferinde reklamlarına bir yenisini ekleyen İŞKUR, aranan personel sayısının bu ay itibarıyla 120 bini aştığını duyurdu. İŞKUR ilanlarına başvuru yapabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Türkiye’de iş arayanlarla işverenleri buluşturmak amacıyla kurulan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş arayanların iş bulmasını kolaylaştırmak ve işçilere daha iyi koşullarda istihdam sağlamak için çalışıyor. Haziran ayı verileri açıklanan İŞKUR’da büro personelinden öğretmene kadar toplam 127 bin 591 personel alımına yönelik ilan yayınlandı.

İŞKUR Edirne on Twitter: "Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü  "Babademirtaş Mahallesi Hükümet Caddesi No:48/1" adresinde yeni binasında  hizmet vermeye başlamıştır. https://t.co/RCk71OzTwt" / Twitter

120 bini aşkın Personel Alımı Başladı

Hem kamu hem de özel kurumların ilan verdiği Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinde bu ay içinde verilen ilanların toplamında 127 bin 591 personelin istihdam edileceği belirlendi. 18 yaşını doldurmuş ve 65 yaşını doldurmamış herkesin istihdamına aracılık eden İŞKUR’da ilkokul mezunlarından üniversite mezunlarına kadar her kesimden vatandaş için iş ilanı bulunuyor. Reklamları kapsamında hem kalifiye hem de vasıfsız personel alımına aracılık eden İŞKUR; Fiziki şubesinden olduğu kadar e-Şubesi üzerinden yani internet sitesinden de başvuru kabul etmektedir. Ancak İŞKUR ilanlarına başvurabilmek için vatandaşların İŞKUR’a kayıt olmaları ve “İş Arayan” statülerini güncellemeleri gerekmektedir.

Cumhuriyet on Twitter: "İnegöl İŞKUR'da koronavirüs pozitif sayısı 9'a  çıktı; 27 çalışan karantinada https://t.co/tiLat04Q0l  https://t.co/lUYsESIAA1" / Twitter

Tüm İŞKUR İlanlarında Güvenlik İncelemesi ve Arşiv Araştırması Yapılmaktadır

Kamu kurum ve kuruluşlarından özel şirketlere kadar birçok kurumun reklamını yaptığı İŞKUR ilanlarında değişmeyen bazı şartlar bulunmaktadır. Bu koşullar kapsamında İŞKUR, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişilerin ilanlarına başvurmalarına izin vermektedir. Aynı şekilde 18 yaşından küçüklerin başvuru yapamayacakları İŞKUR ilanlarından yararlanabilmek için kamu haklarından mahrum bırakılmaması gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli veya yaşlılık aylığı alanların başvuru yapamadığı tüm İŞKUR ilanlarında, başvuranlar arasından seçim yapabilmek için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması da yapılmaktadır. Sayılar değişebilir.

https://iskur.gov.tr/