Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir Kurum, 2 Bakanlık 876 Personel Alımı Yapacak! İstihdam İçin Şartlar Verildi

Kamu kurum ve kuruluşlarının

Kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımına devam ettiği bu aylarda bakanlıklar ve bakanlıklara bağlı kamu kuruluşları da peş peşe ilanlar yayınlamaya başlamıştır. Başvurulara başlayan birçok kamu kurum ve kuruluşu bu yıl alımlarını tamamlamayı hedefliyor.

Kamu kurum ve kuruluşları genellikle KPSS puanı şartıyla personel alımı yapmaktadır. Ayrıca, belirli branşlarda üniversite eğitimi almak isteyen kamu kurum ve kuruluşları, özellikle sürücü, temizlikçi ve bahçıvan gibi destek hizmetlerinde, lise eşdeğeri okullardan veya ön lisans eğitimi veren kolejlerden mezun olmayı gerektirebilir.

pen, notebook, and smartphone on table

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 167 Devlet Memuru; Hazine ve Maliye Bakanlığı 650 Memur Aldı

Bu ay alım yapacak bakanlıklardan biri olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, 167 memur istihdam etmek için düğmeye bastı. Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS puanı şartı aranıyor; 95 büro personeli, 6 bahçıvan ve 65 temizlik personeli istihdam edeceğini kamuoyuna duyurur. Her pozisyon için karşılık gelen puan türünden 60 ve üzeri puan gerektiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, başvuruları en geç 30 Haziran 2022 tarihine kadar kabul etmektedir. Personel alımına devam eden kurumlardan biri de Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’dır. Bakanlığın yayınladığı işe alım ilanına göre, bu ay yapılacak sınav başvuruları kapsamında 13 farklı ilde sınavda başarılı olan 650 gelir uzmanı yardımcısı istihdam edilmesi planlanıyor. KPSS’nin ilgili sınav puan türünden 70 ve üzeri puan gerektiren Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, gelir uzman yardımcısı sınavına 30 Haziran 2022 tarihinden itibaren başvuruları kabul etmektedir.

turned off laptop computer on top of brown wooden table

Sermaye Piyasası Kurulu, 50; İçişleri Bakanlığı 9 Memur Aldı

Bu ay alım yapacak bir diğer kamu kurumu da Sermaye Piyasası Kurulu. Bu ay 50 uzman yardımcısı almayı planlayan Sermaye Piyasası Kurulu’nun ilgili KPSS puan türünden en az 75 puan alması gerekiyor. Başvuruları bu ayın sonuna kadar sürecek olan Sermaye Piyasası Kurulu, 30 Haziran 2022 tarihine kadar başvuruları kabul ediyor. İçişleri Bakanlığı da 7 ayrı branşta istihdam edilmek üzere 9 yeni personel alımı yapıyor. Alımlarını özellikle bilişim alanına odaklayan İçişleri Bakanlığı, KPSS’nin ilgili puan türünden en az 70 ve YDS eşdeğeri sınavlardan veya YDS’den geçerli puan almayı şart koştu.

  • https://kamuilan.sbb.gov.tr/
  • Resimler temsili