Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Açıkladı: Aile Desteği Başvuruları 3 Gün Sonra Aktif Olacak

Bakan Yanık’tan bir devlet

Bakan Yanık’tan bir devlet desteği müjdesi daha geldi! Sosyal yardımların daha geniş bir alana ulaşmasını hedeflediklerini kaydeden Bakan Yanık, başvuruların 27 Haziran’da alınmaya başlayacağını söyledi.

Sosyal yardımlardan yaşlı ve engelliler için evde bakım desteğine kadar birçok soruyu yanıtlayan Bakan Yakın’ın öne çıkanları şöyle oldu:

“2021 yılında 97,8 milyar lira yardım yapıldı. Daha geniş bir sosyal yardım alanına ulaşılması hedeflenmektedir. Türkiye Aile Destekleme Programı’ndan yılda 4,4 milyon hanenin faydalanmasını hedefliyoruz. Bunun için 27 Haziran’da başvuruları almaya başlayacağız. Türkiye Aile Destek Programı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 15 milyar TL’lik bir paket. Şimdiye kadarki en büyük sosyal yardım programı olacağı açıklandı.”

Dünya Gazetesi on Twitter: "Deutsche Bank: Dünyanın en ucuz parası Türk  Lirası https://t.co/u6qGqHNddY https://t.co/xFvJ7MsQga" / Twitter

“Doğalgazdaki yardımlarımız 450-1150 lira arasında değişiyor. Sosyal yardıma muhtaç ailelerin çocukları kreşe ya da kreşe giderken maddi sıkıntı yaşadıklarını tespit ettik. Anaokulu desteğimiz eğitime erişimi kolaylaştıracak. Ailelerimizin yapacağı tek şey çocuklarını okula kaydettirmek” dedi.

“Ev ev ziyaretleri yaparak ihtiyaç sahiplerine psikososyal destek sağlıyoruz. Yangın bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine de ulaşıyoruz” dedi.