Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Araba alacaklar üzülecek!ÖTV indirimi bekleyenlere kötü haber

Araba alıcılarına kötü haber:

Araba alıcılarına kötü haber: Araba alıcılarına kötü haber.

Artık hayal olmaktan çıkan otomobil fiyatlarına bir kötü haber daha geldi. Edinilen son dakika bilgisine göre otomobile iki yeni düzenlemenin geleceği ve fiyatların daha da artacağı öğrenildi.

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, yaptığı son dakika açıklamasında önceki gün meclise sunulan ek bütçeyi değerlendirdi. Söz konusu bütçe ile otomotiv sektöründe ÖTV düzenlemesinin planlandığını söyledi.

TBMM’ye sunulan ek bütçe teklifine baktığımızda, otomotivden alınacak ÖTV hedefinin 72,1 milyar lira seviyesinden 70 milyar lira ilave edilerek artırıldığı görülüyor.

Erol Şahin, “ÖTV Geliri Arttırır mı” sorusunu soran Erol Şahin, “İki seçenek var. Ya hızla artan Kur ve Enflasyon sayesinde tahsilat ikiye katlanacak, ya da ÖTV’de artış planlanıyor.” 45,2 milyar lira ile 2022 hedefinin yüzde 63’üne ulaşıldı, yani kalan 7 ayda 100 milyar lira daha bekleniyor.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yalnızca otomotivde değil, petrol ve doğalgazda da beklenen ÖTV hedefi yüzde 150 artırıldı, 30 lirayı aşan litre fiyatı şimdi 50 liraya çıkacak. Bizim beklentimiz kişi başı tahsilatta yüksek artış olması. yüksek döviz kuru ve enflasyon etkisi nedeniyle araç.

Bu artış Mayıs ayında %150’dir. İlk 5 ayda artış %110 oldu. Yani toplam 700 bin+ pazar birimi ile bu hedefe ulaşmak mümkün.”

Araba alacak vatandaşların hızlı olması gerektiği belirtilirken, benzin fiyatlarındaki artışla birlikte araba alacakların daha fazla yakıt parası ödeyeceği, araba alsalar bile bonservis bedeli alacakları belirtildi. yakıtta çok zor zamanlar.