Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otobüs bilet fiyatları zamlandı! Firmalar dönüş bileti kesmiyor

Motorin ve benzin fiyatlarına

Motorin ve benzin fiyatlarına yapılan büyük zamların ardından otobüs fiyatları da fırladı. Kurban Bayramı’nı memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, bilet fiyatlarında yüzde 65’lik artışla karşı karşıya kaldı. Ayrıca otobüs firmaları motorin fiyatlarının tekrar artması durumunda dönüş biletini baştan kesmiyor. Kurban Bayramı’nın yaklaşması ve okulların kapanmasıyla birlikte yollarda hareketlilik başladı. Yaz tatilinde seyahat etmek isteyen vatandaşlar otobüs bilet fiyatlarını görünce şaşkına döndü.

Akaryakıt fiyatlarındaki peş peşe zamlar otobüs şirketlerini vurdu. Bilet fiyatlarını doğrudan etkileyen motorinin litre fiyatının 30 lirayı geçmesinin ardından artık bilet fiyatları günlük olarak değişiyor. Fiyat artışlarının ardından otogarlar boş kaldı. Otobüs firmaları rezervasyon sistemini kapatarak günlük bilet satışına başladı.

white and brown bus

2 ayda %65 artış

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın ardından otobüs bilet fiyatları Ramazan Bayramı’ndan bu yana ortalama yüzde 65 arttı. Otobüs firmaları 1,5 saatten 2 saate kadar olan mesafelerde 120 TL, 20 saat ve üzeri yolculuklarda ise 650 TL ile 750 TL arasında ücret alıyor.

Dönüş bileti de vermiyorlar.

Otobüs firmaları 10 günlük Kurban Bayramı için dönüş bileti vermiyor. Motorin fiyatı birer gün aralıklarla değiştiği için firmalar 10 gün sonra fiyat verememektedir.