Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul’da aracı olanlar dikkat! Otopark ücretlerine zam yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde, İBB yönetiminin İSPARK personeline yaptığı %54,4’lük artışı karşılamak için otopark ücreti tarifelerinde zam istendi. İSPARK tarafından işletilen otoparkların ücretlerinin %25 oranında artırılması önerisi kabul edildi.

YÜZDE YÜZ ZAM

Ücret tarifeleri incelendiğinde ise artışın %25’in üzerinde olduğu belirlendi. Tam gün otopark ücreti önceden 25 lira iken, zamdan sonra 50 lira oldu. Bazı yerlerde bu rakam 60 liraya kadar çıktı. İSPARK sitesinde Kadıköy’deki park fiyatları 50 lira, Bebek’teki fiyatlar ise 60 lira.

İdarenin otopark ücretlerini artırmasının nedeni personel maliyetleri olarak açıklandı. Saha personeline de %20 zam yapıldığı öğrenildi.

İBB İSPARK Otopark Ücretlerine Yüzde Yüz Arttı! İşte Yeni Tarife

YÜKSEK SPARK TARİFELERİ AÇIKLANDI

*0-1 saatlik otopark ücreti 18 TL 1-2 saatlik otopark ücreti 23 TL 2-4 saatlik otopark ücreti 30 TL

*4-8 saat otopark ücreti 35 TL

*Tam gün otopark ücretleri 50 TL ile 60 TL arasında değişmektedir.

VATANDAŞLARDAN TEPKİLER

İSPARK otopark ücretlerindeki artışa vatandaşlar sosyal medyadan tepki gösterdi. Artışın %80’den fazlasının yapıldığına dikkat çeken vatandaş, toplu taşımayı bu şekilde teşvik edip etmediklerini sordu. Vatandaşlar, bir arabayı kapalı otoparka değil, sokağa 3 saat park etmenin 30 lira olduğunu söyleyerek gasp gibi olduğunu iddia etti.