Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başvuru için son 2 gün! İçişleri Bakanlığı 3 bin 546 personel alımı için süreç işliyor!…

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ardından kamu personel alımının yoğunlaştığı Haziran ayında İçişleri Bakanlığı personel alımı için harekete geçti. Bu hafta itibarıyla 3.546 personel alım ilanı için başvuru almaya başlayan İçişleri Bakanlığı, personel alım şartlarına ilişkin önemli duyurular yayınladı.

Son duyuru ile İçişleri Bakanlığı’nın personel alım koşullarının yanı sıra merkez ve taşra teşkilatındaki açık kadrolar da ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı’nın merkez teşkilatlarına 243, taşra teşkilatlarına ise 3 bin 303 personel istihdam edeceği de bu duyurudan öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı Personel Alım İlanı Başvuruları e-Devlet Şifresi İle Yapılacaktır Merkez ve taşra teşkilatına personel alacak olan İçişleri Bakanlığı, 3.546 personelden 243’ünü merkez teşkilatında; Bunların 3 bin 303’ü taşra teşkilatında istihdam edilecek. Kağıt restoratör, arşiv uzmanı, avukat, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, programcı, harita teknisyeni, grafik tasarımcı, bilgisayar mühendisi, makine mühendisi, elektrik-elektronik mühendisi, yazılım mühendisi, endüstri mühendisi, inşaat mühendisi, haritacı, şehir plancısı, İçişleri Bakanlığı, İngilizce mütercim-tercüman, lisans ve ön lisans dereceli büro ve destek personeli ile taşra teşkilatlarına avukat, arşiv uzmanı, sosyal hizmet uzmanı, bilgisayar mühendisi, programcı, elektrik-elektronik teknisyeni, lisans ve önlisans büro ve destek personeli alınacaktır. silahlı koruma ve güvenlik görevlisi, şoför ve temizlikçi kadrolarına alınacaktır. Personeli kamu personeli olmak şartıyla istihdam edecek olan İçişleri Bakanlığı, sözleşmeli personel alımı yapacak. Personel alımında KPSS puan şartı arayacak olan İçişleri Bakanlığı, kadro başvurularını “www.icisleri. gov.tr” web sitesi. Bu bağlantıdan sonra e-Devlet şifresi ve T.C. Kimlik numaranız ile giriş yapmanız istenecektir. Adayların e-Devlet şifresi olmaması durumunda şartları sağlasalar dahi başvuruları yapılmayacaktır. İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları ise 17 Haziran 2022 ile 21 Haziran 2022 tarihleri ​​arasında yapılacak.

Tüm Adaylardan İçişleri Personeli Alımı İçin Genel Koşullar ve Pozisyona Özel Koşullar Aranacak

Pozisyonlara özel şartları sağlayan adayların başvurularını kabul edecek olan İçişleri Bakanlığı, 4/B sözleşmeli personel alımında da her pozisyonda yerine getirilmesi gereken ve olmazsa olmaz olan 5 temel şartı arayacak. . 4/B sözleşmeli personel alımına esas teşkil eden 5 temel şart İçişleri Bakanlığı personel alımında şu şekilde aranacaktır:

(a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

(b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlar ile Bakanlar Kurulu Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Hakkında Kararda belirtilen şartlara sahip olmak,

(c) Son başvuru tarihi (21 Haziran 2022) itibariyle 18 yaşını doldurmuş veya Türk Medeni Kanununun 12 nci maddesi uyarınca reşit olma kararı almış olmak,

(d) Kamu haklarından mahrum olmamak,

(d) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa dahi; devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmete para geçirme, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık suç veya kaçakçılıktan suç işlememiş olmak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN