Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Koca Ramazan Bayramında Kısıtlama Olacak Mı Açıkladı! Bu Ramazan Bayramı Başka!

Korona virüsü hayatımızı sınırlayan,

Korona virüsü hayatımızı sınırlayan, akrabalarımızın ve tanımadığımız kişilerin ölümüne neden olan ve bizleri ölümle tehdit eden önemli bir virüstü. Vakaların halen devam ediyor olması bize çok dikkat edilmesi gereken bir virüs olduğunu açıkça göstermektedir. Ancak kısıtlamalar böyle gitmeyecek. İşte Bakan Koca’nın bayram tatili kısıtlamaları açıklaması.

Geçen yıl ve önceki yıl korona virüsü nedeniyle kısıtlamalar olduğu için bayramlarda akrabalarımızı ziyaret edemiyorduk. Bayramlarda ve çeşitli özel günlerde kaçırdığım o özel buluşmalar şimdi başlıyor. Milyonlarca vatandaşımızın kısıtlamalardan sıkıldığının ancak bir şey yapamadığının farkında olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bayramda kısıtlama olup olmayacağı gibi soruları da özgün açıklamalarda bulundu. Şu anda tüm Türkiye’nin bu konulara odaklandığını ve cevap beklediğini biliyoruz. Geçen gün Adıyaman’da gençlerle yapılan toplantıya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katıldı. Basın mensuplarının ve gençlerin soruları arasında milyonlarca kişinin sormak istediği en çarpıcı sorular vardı. İşte o sorular ve cevapları.

Dr. Fahrettin Koca on Twitter: "Siyami Ersek Hastanesi'nde Koordinasyon  Toplantımızı gerçekleştirdik. Bizler sahada ülkemiz için önlemler alırken,  vatandaşlarımızın da aynı hassasiyetle evlerinde kalarak önlemlerini  almalarını önemle rica ediyorum ...

Bayramda kısıtlama olacak mı? Sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Hepimizin en büyük korkusu bu Ramazan Bayramı’nda kısıtlama olmasıydı. Ancak mutlu bir şekilde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sevindirici açıklamayı yaptı. Koca, bayramı gerçek bir bayram gibi yaşayacağımızı ve artık herhangi bir kısıtlamanın olmayacağını ifade etti. Artık tüm dünyada kısıtlamaların olmasının bir anlamı olmadığını, insanların özgürce ve özgürce hareket edebilmesi gerektiğini savunan açıklamalar yaptı. Türkiye’de tüm sorunların büyük bir mücadele vererek aşıldığını belirten Bakan Koca, bundan sonra Türkiye’de herhangi bir kısıtlama olmayacağını belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Corona Covid-19 Virüs - Pixabay'de ücretsiz fotoğraf

Kişisel Önlemler Hala Hayati!

Herhangi bir kısıtlama olmamasına rağmen, kişisel önlemler hayati önem taşımaktadır. Yakınlarını kaybeden vatandaşlarımız çok daha iyi anlayacağından maske takmak, mesafeyi korumak ve bol sabunla ellerimizi yıkamak her şeyden daha önemlidir. Taşıyıcı olabilir, bir yaşlıya bulaştırabilir ve büyükünüzün hayatını tehdit edebilirsiniz. Bu nedenle önce kendinizi sonra da sevdiklerinizi korumalısınız. Bunu yapmanın en iyi yolu halka açık ve kapalı alanlarda maske takmaktır. Bu şaka değil, ölüm bir anda gelen acı bir gerçektir.