Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ukraynalı uzman: Bayraktar TB2 insansız hava araçları ülkeyi kurtardı

Ukraynalı savunma uzmanı Taras

Ukraynalı savunma uzmanı Taras Chmut, Rusya’nın Ukrayna’ya geniş çaplı bir işgal başlattığı sırada Türk yapımı Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının ülkeyi kurtardığını söyledi.

Militarnyi haber ajansına konuşan Chmut, “Sanırım savaşın ilk aylarında onlar [TB2 insansız hava araçları] olmasaydı, direnebileceğimizi sanmıyorum.”

Chmut, orduya insansız hava araçları da dahil olmak üzere ekipman tedarik etmek için on milyonlarca dolarlık kitle fonlaması toplayan Come Back Alive adlı bir sivil toplum kuruluşuna başkanlık ediyor. Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının, Tochka-U füze sistemleri ile aynı seviyede Kiev için stratejik bir silah olduğunu sözlerine ekledi.

Uzman, TB2’lerin lojistiği “devre dışı bıraktığını”, yakıt ikmal kamyonlarını imha ettiğini ve Ukrayna havacılığının Rus hedeflerini vurmasına izin veren düşman hava savunmasını bastırdığını söyledi.

Ukraynalı Tuğgeneral Oleksiy Gromov da Türk insansız hava araçlarının ordunun elinde güvenilir bir silah olduğunu doğruladı.

Gromov, “Türk yapımı Bayraktar TB2 insansız hava araçları sayesinde ordumuz etkin bir şekilde havadan keşif yapma, düşmanın eylemlerini zamanında ortaya çıkarma ve aynı anda hedeflerini vurma fırsatı buldu” dedi.

Kıdemli subay, savaşın başlangıcında, Rus işgal kuvvetlerinin Ukrayna topraklarında hızlı ilerlemesi koşullarında Türk insansız hava araçlarının önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Türk savaş uçağı Bayraktar TB2, Karabağ’dan Ukrayna’ya kadar uzanan çatışmalarda çok önemli görülüyor. Birçok ülkeden insanlar, Rus güçlerine karşı savaşmak için yürüttüğü savaşın ortasında Ukrayna’ya daha faydalı insansız hava araçları satın almak için bağış toplama kampanyaları başlattı.