Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lise mezunlarına müjde! Polis Akademisi 3250 bekçi alımı yapacak

2022/1 3250 Bekçi alımı.

2022/1 3250 Bekçi alımı. Polis Akademisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, güvenlik görevlisi alım ilanının yayınlandığı belirtildi. Akademi’nin resmi internet sitesinden yapılan son dakika açıklamasında, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 3 bin 250 korucu görevlendirileceği belirtildi. Yayınlanan duyuruya bakıldığında başvuru şartlarından biri olan mezuniyet şartının netleştiği görüldü.

T.C. İçişleri Bakanlığı on Twitter: "Bekçiler, Mahalleye Güven Verdi  https://t.co/kbW0ZHPg1d https://t.co/ol9I18fafF" / Twitter

AKADEMİ RESMİ DUYURUSU

Polis Akademisi’nin resmi internet sitesinde yayınlanan son dakika duyurusunda, 3 bin 250 korucu alımına ilişkin şu ifadelere yer verildi:

7245 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Hakkında Kanun ile Çarşı ve Mahalle Nöbetlerine Giriş Sınavı Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında en az lise ve dengi okul mezunu toplam 3.250 erkek personel alınacaktır. 81 İl Valiliği’nde Güvenlik Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak istihdam edilecek. Alımlara ilişkin esaslar, il kontenjanı ve başvuru koşulları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Sputnik Türkiye on Twitter: "Bekçiler kendilerine 'mahalle muhafızı',  'polis yardımcısı' veya 'mahalle polisi' denmesini istiyor  https://t.co/rgHw3jKj0d https://t.co/rLqUNFzYmi" / Twitter

MEZUNİYET ŞEKLİ BELİRLENDİ

Bekçi alımı için mezuniyet şartının lise olacağı, en az lise mezunu adayların başvurabileceği belirtildi.