Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu ne acele Google! Android 14’ün ismi belli oldu

Android 13’ün Google’ın tüm

Android 13’ün Google’ın tüm dünyadaki akıllı telefonlar için bir sonraki büyük sürümü olarak gelmesi bekleniyor. İlk beta sürümünün Google tarafından üretilen Pixel cihazlar için sunulacağı düşünülüyor. Bununla birlikte, yeni raporlara göre, Android 13’ün daha yüksek bir sürümü geliştirilme aşamasındadır. Yeni bir rapora göre nihayet “Android U” için dahili bir kod adı belirlendi.

XDA Developers’ın haberinde, Android 14’e işaret eden ilk bilgilerin bir kısmı Android Gerrit’te (Google’ın Android için açık kaynağı) ortaya çıktı. Bu bilgilerin birinde, Android 13’ün bir üst sürümünün kod adından söz ediliyordu: Android 14 Upside Down Cake.

Google logo screengrab

Android 14 Ters Kek Nedir? Android upside down cake olarak belirlendi

Bildiğiniz gibi, tüm Android sürümleri, tatlılardan sonra temalı ve alfabetik olarak sıralanan belirli kod adlarına sahiptir. Bu kod adları aslında yıllardır var, ancak son yıllarda Google yalnızca Android numaralarını tanıtıyor (Android 10, Android 11 ve Android 12 gibi).

blue and white logo guessing game

Android 14 Ters Kek

Bir tatlı maddesi olan Upside Down Cake, altta soslar ve üstte kek olacak şekilde pişirilen bir pastadır. Tiramisu veya Ice Cream Sandwich gibi popüler bir yemek olmasa da, “U” harfiyle başlayan tatlıları bulmak zor olabileceğinden Google’ı suçlamıyoruz.