Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzay İstasyonuna Giden Turistler Geri Dönemiyor!

Uzun süredir konuşulan uzay

Uzun süredir konuşulan uzay turizmini gerçeğe dönüştüren NASA, 9 Nisan’da Uluslararası Uzay İstasyonu’na 3’ü sivil 4 kişilik bir ekip gönderdi. Fırlatma, SpaceX’in Falcon 9 roketi ve “Axiom-1” projesinin bir parçası olarak Crew Dragon uzay aracı kullanılarak gerçekleştirildi. Son derece başarılı fırlatmanın ardından, sivil astronotlar tam 20 saatlik bir yolculuğun ardından ilk kez ISS’ye ulaştı ve yanaşmayı başardı.

view of Earth and satellite

Kötü hava koşulları onları bırakmıyor

Axiom-1 projesi kapsamında şu anda ISS’de bulunan 4 kişilik ekip görevini tamamlamayı başardı. Geçen Salı ISS’den ayrılmaları ve Dünya’ya dönmeleri planlandı. Ancak ekibin inişi için tahmin edilen Florida sahilindeki kötü hava koşulları buna izin vermedi. Bu nedenle ekibin ISS’den Dünya’ya dönüşü bir süre beklemek zorunda kalacak.

Meteorolojik veriler ışığında NASA, ekibin Dünya’ya dönüşü için Pazar gününü düşünüyor. Ama henüz hiçbir şey net değil!

NASA normalde 4 kişilik ekibi Axiom-1 projesinin bir parçası olarak Şubat ayında ISS’ye göndermeyi planlıyordu. Ancak hazırlıkların yapılmaması ve Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki mevcut trafik nedeniyle projenin lansman tarihi bir ay ertelendi ve Mart ayına ertelendi. Ardından gecikmeli olarak bürokratik çalışmalar devreye sokuldu ve lansman 3 Nisan’a ertelendi.

silhouette photo of mountain during night time

Fırlatma rampası testleri vs. Birçok nedenden dolayı Şubat ayında yola çıkması beklenen ekip, ancak 9 Nisan’da yer aldı.

NASA’nın ISS üzerindeki ilk uzay turizmi projesinde Axiom-1 ekibinde 4 kişi bulunuyor. Bu 4 kişilik ekip, Amerikalı girişimci Larry Connor, Kanadalı yatırımcı Mark Pathy, eski İsrail Hava Kuvvetleri pilotu Eytan Stibbe ve eski bir NASA görev komutanı Michael López-Alegría’dan oluşuyor.