Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karayolları Büro Personeli Alacak

Karayolları Genel Müdürlüğü devlet

Karayolları Genel Müdürlüğü devlet personelini işe alacaktır. Yakın zamanda yayınlanan işe alım ilanına göre, Genel Müdürlük bünyesindeki açığı kapatmak üzere KPSS 2022/7 kapsamında yayınlanan tercih kılavuzu ile Önlisans ve Lisans mezunu 224 sözleşmeli kamu personeli alınacaktır. Yollar Müdürlüğü. Geçen hafta başvurular başladığında bile, on binlerce aday şimdiden başvurdu.

highway at night

Karayollarına kimler başvurabilir?

KPSS 2022/7 kapsamında işe alınacak personel adaylarında genel olarak 657 sayılı Devlet Memurluğu Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartlar aranacaktır. Bu kapsamda, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından yoksun olmamak, görevini yerine getirmesine engel sağlık sorunu olmamak, güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak, işi bitmek” şartı aranır. 18 yaşını doldurmuş olmak ve bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlılık veya emekli maaşı almamış olmak”.

Ayrıca ilgili personelin KPSS tercih kılavuzuna göre yeterlilik kodlarına göre Önlisans ve Lisans Eğitimi veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.

grey road during daytime

Başvurular ne zaman yapılır?

Karayolları kamu personel alımı başvuruları 14 Nisan 2022 tarihinde başlamış olup 21 Nisan 2022 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular sadece ÖSYM üzerinden 30 TL imtiyazlı olarak yapılmaktadır. Tercih rehberi ve oranlar hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

KILAVUZ