Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fırat Üniversitesi’nin TÜBA-TEKNOFEST Başarısı

Doktora adaylarından biri olan

Doktora adaylarından biri olan Fırat Üniversitesi, çığır açan teziyle TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü’ne layık görüldü. Bilim ve mühendislik, biyoteknoloji, bilgi ve iletişim teknolojileri, sağlık, eğitim, tarım ve ekoloji teknolojileri, uluslararası ilişkiler ve kalkınma politikaları gibi Ulusal Teknoloji Hareketi’nin öncelik verdiği alanlarda yenilikçi araştırmaları ödüllendiren prestijli ödül. Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü mezunu İlhan Fırat Kılınçer, “Saldırı Tespit ve Önleme Sistemleri İçin Yapay Zeka Tabanlı Yeni Bir Güvenlik Modeli Oluşturmak” konulu doktora tezi ile ödüle layık görüldü.

<Ödüllü Tez>

İlhan Fırat Kılınçer’in ödüllü tezi, yapay zeka (AI) kullanan saldırı tespit ve önleme sistemleri için yeni bir güvenlik modelinin geliştirilmesine odaklanıyor. Saldırı tespit sistemleri, bilgisayar ağlarının güvenliğini sağlamak, kötü amaçlı saldırıları tespit etmek ve veri ihlallerini önlemek için kritik öneme sahiptir. Ancak, geleneksel izinsiz giriş tespit sistemlerinin gelişmiş ve karmaşık saldırıları tespit etme konusunda sınırlamaları vardır. Kılınçer’in tezi, gelişmiş saldırıları tespit etmek ve önlemek için makine öğrenimi algoritmalarını kullanan yapay zeka tabanlı yeni bir güvenlik modeli öneriyor. Önerilen model, önceki saldırılardan öğrenip yeni tehditlere uyum sağlayarak siber saldırıları önlemede daha etkili hale gelebilir.

<Bilimsel Araştırmanın Önemi>

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, üniversitede bilimsel araştırmaların önemine vurgu yaparak Kılınçer ve akademik danışmanları Prof. Dr. Abdulkadir Şengür ve Doç. Dr.Fatih Ertam. Ödüllü tez, üniversitenin ülkenin ve dünyanın kalkınmasına katkıda bulunan yenilikçi araştırmalar üretme taahhüdünün bir kanıtıdır. Üniversiteler, bilimsel araştırma yoluyla karmaşık sorunları çözmeye, teknolojileri geliştirmeye ve toplum üzerinde geniş kapsamlı etkileri olabilecek yeni bilgiler oluşturmaya yardımcı olabilir.

<TEKNOFEST: Yenilik ve Teknolojiyi Kutlamak>

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödül töreni, her yıl 27 Nisan – 1 Mayıs 2023 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST etkinliğinde gerçekleştirilecektir. dünya. Festival, teknolojik yeniliği teşvik etmeyi ve kutlamayı, gençleri bilim ve teknoloji alanında kariyer yapmaya teşvik etmeyi ve küresel zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olabilecek yeni fikirlere ve çözümlere ilham vermeyi amaçlıyor. Ödül töreni, üniversitenin ülke ve dünya gelişimine katkıda bulunan yenilikçi araştırmalar üretme taahhüdünün bir kanıtıdır.