Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Marmara Pendik Hastanesi, Primer İmmün Yetmezlik Farkındalığı İçin Gökyüzüne Balon Bıraktı

Pendik’te Primer İmmün Yetmezlik

Pendik’te Primer İmmün Yetmezlik Farkındalık Haftası Nedeniyle Gökyüzüne Balon bırakıldı

İstanbul’un Pendik ilçesinde Primer İmmün Yetmezlik Farkındalık Haftası, primer immün yetmezlik hastalıkları konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan bir etkinlikle kutlandı. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İmmünoloji ve Alerji Bölümü doktor, hasta yakını ve sağlık çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen etkinliği düzenledi.

Birincil Bağışıklık Yetmezliği Hastalıkları Hakkında Farkındalık Artırma

Birincil immün yetmezlik hastalıkları, bağışıklık sistemindeki genetik kusurların neden olduğu bir grup hastalıktır. Bu hastalıklar hastaları enfeksiyonlara ve hastaneye yatışlara karşı daha duyarlı hale getirir. Birincil immün yetmezliklerle ilişkili bilinen yaklaşık 500 hastalık geni vardır. Bu nedenle, bu hastalıkların tanı ve tedavisine ilişkin farkındalığın ve bilginin arttırılması kritik öneme sahiptir.

Teşhis ve Tedavi Edilen Hastaları Temsil Etmek İçin Gökyüzüne Gönderilen Balonlar

22-29 Nisan tarihlerinde gerçekleşen balon etkinliği, uluslararası ve ulusal hasta dernekleri IPOPI ve İMYED çatısı altında gerçekleştirildi. Katılımcılar, her bir balonun teşhis ve tedavi edilen bir hastayı temsil ettiği rengarenk balonları gökyüzüne gönderdiler. Etkinlikte konuşan Dr. Sevgi Bilgiç Eltan, birincil immün yetmezlik hastalıkları konusunda farkındalığı artırmanın önemine vurgu yaptı. Bu arada Prof. Dr. Elif Aydıner, bu hastalıkların zayıflamış insanları etkilediğini ve bu tür etkinliklerle farkındalık yaratmanın etkilenenler için daha iyi tedavilere yol açabileceğini dile getirdi.

Etkinliğe katılan hasta yakını Macide Kaya, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İmmünoloji ve Alerji Bölümü’ne teşekkür etti. Orada çalışan olağanüstü insanları ve birincil bağışıklık yetmezliği hastalıkları için daha iyi tedaviler bulma çabalarını övdü.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Bölümü tarafından düzenlenen balon etkinliği primer immün yetmezlik hastalıkları konusunda farkındalık yaratmayı başardı. Doktorlar, hastalar, hasta yakınları ve sağlık çalışanlarının bir araya gelerek bu rahatsızlıklardan etkilenenlere destek vermeleri için bir platform sağladı.