Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Büro-Sen Başkanı Kamu Personel Rejiminin Yeniden Değerlendirilmesini İstiyor

Türk Büro-Sen Genel Başkanından

Türk Büro-Sen Genel Başkanından Kamu Personel Rejiminin Yeniden Değerlendirilmesi Çağrısı

Türk kamu görevlileri sendikası Türk Büro-Sen’in Başkanı Türkeş Güney, kamu personel rejiminin tamamen elden geçirilmesi çağrısında bulundu. Güney’e göre, belirli meslek gruplarına yönelik çok sayıda özel düzenleme ve çözdüğünden daha fazla soruna neden olan birçok maaş ve ücret unsuru ile mevcut sistem yetersizdir.

Kamu Personeli Rejiminin Mevcut Durumu Kargaşa ve Huzursuzluk Yaratıyor

Güney, mevcut kamu personel rejiminin memurlar arasında aksama ve huzursuzluk yaratmasından endişe duyduğunu dile getirdi. Rejimin “yamalı bir bohça”ya benzediğini, bunun daha çok özel düzenleme dışında kalan meslek gruplarını ve unvanları ağırlaştırarak çalışma barışını bozması gerektiğini belirtti. Güney, kamu personel rejiminin mevcut haliyle devam etmesi halinde çağdaş bir devletin vatandaşlarına kaliteli kamu hizmeti sunmasının mümkün olmadığına inanmaktadır.

Tüm Memurlar İçin Şeffaf ve Adil Bir Ücret Ölçeği Çağrısı

Güney, dezavantajlı bölgeler için ücret göstergeleri, tazminat göstergeleri ve yan ödeme unsurları ile tüm memurlar için şeffaf ve adil bir ücret ölçeği çağrısında bulundu. Alt kademedeki kamu görevlilerinin maaş ve ücret skalalarının özellikle günümüz ekonomik koşullarında yaşanabilir bir ücret sağlamak için düzeltilmesi gerektiğine inanıyor. Ayrıca Güney, mesleğe giriş, terfi ve görev sorumluluğu açısından merkez uzmanlarından herhangi bir eksiklik veya farklılık olmamasına rağmen bazı uzman ve denetçilere uygulanan merkez-taşra ayrımının altını çizdi.

Güney ve Türk Büro-Sen, kamu personel rejiminin baştan aşağı yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu. Kaliteli kamu hizmetlerinin sunulmasını sağlamak için tüm memurlar için şeffaf ve eşit bir ücret ölçeğinin gerekli olduğuna inanıyorlar. Güney, bu reformların, merkez-taşra sorunu ve belirli meslek grupları ve unvanlar için ek gösterge sorunu da dahil olmak üzere mevcut sistemin yarattığı birçok sorunu düzeltmek için gerekli olacağına inanıyor.