Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremden 13,5 milyon insan etkilendi

Şehircilik Bakanı Murat Kurum

Şehircilik Bakanı Murat Kurum Salı günü yaptığı açıklamada, “Bu deprem 13,5 milyon vatandaşımızı doğrudan etkiledi.” Bakan yaptığı açıklamada, “Kurtarma çalışmaları devam ediyor” dedi.
Hükümet tahminlerine göre, Pazartesi günü Türkiye-Suriye sınır bölgesini vuran şiddetli depremden Türkiye’de 13 milyondan fazla insan etkilendi.

Şehircilik Bakanı Murat Kurum Salı günü yaptığı açıklamada , “Bu deprem 13,5 milyon vatandaşımızı doğrudan etkiledi .”

Bakan yaptığı açıklamada, ” Kurtarma çalışmaları sürüyor” dedi.

Kurum, “Bazı yol ve patikalarda ulaşım sağlanamadı ve bunların tekrar geçilebilir hale getirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Bazı bölgelerde su yoktu. Hasarların en kısa sürede onarılması ve halkın sulanması için çalışmalar yapılıyordu.”

Türk bakan Salı günü düzenlediği basın toplantısında konuşmasını bitirirken, ” Acı tarif edilemez. Her saat değerliydi. Daha önceki depremlerde insanların 100 saat sonra bile kurtarıldığını vurgulayarak vatandaşları cesaretlendirmeye çalıştı.” .

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, Türkiye’nin güney illerini etkileyen ölümcül depremlerin ardından yedi gün boyunca ulusal yasta olacağını söyledi.

” 6 Şubat’ta ülkemizde meydana gelen depremler nedeniyle 7 gün ulusal yas ilan edildi. Bayrağımız 12 Şubat Pazar günü gün batımına kadar tüm yurt içi ve yurt dışında göndere çekilecek. temsiller,” dedi Erdoğan Twitter’da.

AFAD yaptığı açıklamada , Türkiye’nin uluslararası yardım çağrısını da içeren 4. seviye alarm verdiğini söyledi.

AFAD , Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile yaptığı görüşmenin ardından , Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi (ERCC) aracılığıyla uluslararası yardım çağrısında da bulunulduğunu söyledi.