Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3,500 havayolu personeli alımı yapılacak! KPSS şartı yok, ilköğretim mezunu

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Global Aviation Services (Gasi Global) arasında “Aday personel eğitimi ve işe yerleştirme” işbirliği protokolü imzalandı.

Kent ekonomisine büyük katkı sağlayacak proje Antakya EXPO alanında gerçekleşti. Basına açık protokole Hatay Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Lütfü Savaş ve Global Aviation Services (Gasi Global) adına Zeydan Öncü imza attı. Havacılık sektöründe yurt içi ve yurt dışında iş imkanı sağlayacak proje, işsizlik sorununa da çözüm olacak.

3 BİN 500 KİŞİ ALINACAK

Tarihi anlaşmanın ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Lütfü Savaş, “Merkezi Almanya’da olan ve uluslararası arenada faaliyet gösteren bir firma. Kurucusu bir Türk. Bu şirketin sahibi uçak mühendisi ve Airbus’ın genel müdürü olan arkadaşımız Zeydan Öncü. Hatay Reyhanlı’lıdır.Yurt içi ve yurt dışında çalışacak meslektaşlarımız yetiştirilecektir.

Kendisi ile havayolu şirketinin teknik ve yer hizmetlerinde çalışacak personel alımında 3 yıllık bir protokol imzaladık. Gençlerimiz eğitim alacak ve ardından işe alım gerçekleşecek. İnsanları bulacağız ve eğitim için yerler sağlayacağız. 6 haftalık bir eğitim olacak. Daha sonra yazılı ve sözlü sınavlar yapılacak ve yabancı dilde sertifika alabilen gençlerimiz işe yerleştirilecektir. Amacımız Hatay başta olmak üzere Suriye’de kaos yaşayan çevre illere hizmet vermek ve gençlerimize istihdam garantisi sağlamak olacaktır. Önümüzdeki yıl 3.500 istihdam oluşturulacak.

İlk etapta 500 personel alınacak, başvurular 10 ekime kadar devam ediyor

Gençler 10 Ekim’e kadar başvurabilir. Belediyeden maddi olarak bir şey gelmeyecek. İngilizce ve Almanca dili öncelikli gereksinimler arasındadır. EXPO ve HATMEK (Mesleki Eğitim Kursları) kapsamında gençlere eğitim fırsatları verilecek, eğitimleri ve işe yerleştirmeleri firma tarafından yapılacak. Gençlerimizden maddi anlamda bir beklentimiz yok. Sitemizde konuyla ilgili açıklama mevcuttur. Eğitimler 15 Kasım’da başlayacak. Başta teknik personel olmak üzere işe alımlar 1 Şubat’a kadar sürecek ve 2023 yılı sonuna kadar 3.500 kişinin işe yerleştirmesi tamamlanmış olacak. Bu, Global şirketin bize verdiği garantidir.”

https://hatay.bel.tr/sayfa/basvuru